'Boxinsider' volgt containers op de voet

Havenbedrijf Rotterdam introduceert track & trace voor containers

Vandaag heeft het Havenbedrijf Rotterdam ‘Boxinsider’ gelanceerd. Via deze applicatie kunnen verladers en expediteurs elk moment zien waar hun containers zich bevinden. Het bedrijf beschouwt Boxinsider niet alleen als betrouwbaarder dan de tot nu toe toegepaste werkwijze, maar ook als gebruiksvriendelijker en efficiënter dan het zelf achterhalen van informatie via allerlei bronnen.

Tijdrovend en foutgevoelig
Verladers, expediteurs en andere gebruikers verzamelen nu handmatig informatie op diverse websites over waar hun containers zich bevinden. Dit is tijdrovend en foutgevoelig en kan tot planningsfouten leiden met potentieel kostbare consequenties. Boxinsider wil hier een einde aan maken. Op basis van statusinformatie van containerschepen en inland- en deepsea-terminals kunnen containers gevolgd worden voor wat betreft verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals. Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen.

"Als ik online een boek bestel, kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt”, licht president-directeur Allard Castelein toe. “Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Door de ontwikkeling van digitale toepassingen maken we onze haven efficiënter, veiliger en betrouwbaarder. Oplossingen als Boxinsider zijn daar mooie voorbeelden van en sluiten naadloos aan op onze ambitie om ’s werelds Smartest Port te zijn.”

Overzichtelijk beeld
ABC Logistics uit Poeldijk behoort tot de ‘launching customers’ en haar positieve ervaring met het systeem: “Met Boxinsider kunnen we snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die wij bij de verschillende Rotterdamse terminals verwachten”, aldus account manager Remco Verwaal. “Het is daarnaast ook een gebruiksvriendelijke applicatie.”

Boxinsider werkt als een standalone applicatie, maar kan ook via een koppeling geïntegreerd worden met bestaande systemen.

Bekijk hieronder de video van Boxinsider:Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven