Grufesa, Spanje

"Wij verwachten volgend seizoen 28 miljoen aardbeienplanten te verladen"

Grufesa, een bedrijf in de Spaanse provincie Huelva, legt zich toe op  de teelt en handel in zachtfruit. Momenteel houdt het bedrijf zich bezig met de selectie en voorbereiding van aardbeienplanten in haar kwekerijen in de provincie Ávila. Het doel is om zo'n 28 miljoen planten te rooien en deze opnieuw uit te planten op de velden van haar partners. De voorbije weken werden de velden al in gereedheid gebracht. 

Dit is de eerste fase van de aardbeienteelt. Het proces gebeurt onder het toeziend oog van Grufesa-medewerkers, die in de kwekerijen aanwezig zijn om het selectieproces te monitoren, waarbij alleen de beste planten worden gekozen en voorbereid om binnen slechts enkele uren naar Huelva te worden verladen, zodat een optimale groei gegarandeerd is. 

De afgelopen weken hebben de partners en telers van het bedrijf het land al voorbereid waarop de planten uit de kwekerij in Ávila zullen worden uitgeplant. 

"De planten worden onder de meest optimale omstandigheden gekweekt en worden zorgvuldig geselecteerd zodat ze later alleen fruit van de beste kwaliteit voortbrengen. In de fase rooien we de planten en zorgen we dat ze snel getransporteerd en uitgeplant worden," vertelt Roberto Gómez, hoofd van de kwekerij van Grufesa in Cabezas de Alambre. Hij voegt eraan toe dat de planten in uitstekende gezondheid verkeren wat een garantie zal zijn voor goede opbrengsten en een hoge kwaliteit.

Tijdens het kweken en planten houdt het bedrijf vast aan haar veilige en duurzame teeltprincipes. Het personeel speelt in cruciale rol om de goede reputatie van het bedrijf als aardbeienspecialist hoog te houden. Het bedrijf hoopt hiermee te beantwoorden aan de verwachtingen van de veeleisende markt, die om fruit van steeds hogere kwaliteit vraagt. 

Dankzij deze werkwijze is het bedrijf het eerste ter wereld waarvan de hele productie is gecertificeerd volgens de Bayer CropsScience Add-on Food Chain Partnerschip-module, een aanvullende certificering op GlobalGAP, die garant staat voor hoge eisen op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid.  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.