Bayer investeert meer dan 25 miljard euro in R&D land- en tuinbouw

Bayer gaat 25 miljard euro investeren in onderzoek en ontwikkeling voor de land- en tuinbouw. "De landbouwsector moet een groeiende wereld voeden zonder de aarde uit te putten," zegt Liam Condon, lid van de Raad van Bestuur van Bayer en president van de afdeling Crop Science. "Er zijn baanbrekende innovaties nodig zodat telers genoeg voedselproducten kunnen verbouwen voor een groeiende populatie en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen kunnen behouden."

Onlangs verzamelde het bedrijf sprekers en deelnemers uit zo'n veertig landen rondom het thema 'De toekomst is van ons allemaal'. Twee dagen van paneldiscussies, gesprekken en interviews over problemen en mogelijkheden voor de sector volgden. Het ging over de noodzaak voor het vinden van een balans tussen de voedselproductie en het behoud van de planeet, de consumentenvraag voor een gezond voedingspatroon zonder negatieve invloed op de omgeving en het belang van gewasbeschermingsmiddelen voor een duurzame landbouwsector. 

"Als toonaangevend bedrijf in de land- en tuinbouwsector hebben we de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om de wereldwijde uitdagingen van klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en voedselzekerheid te bespreken om een betere toekomst te creëren voor onze planeet," zegt Condon.

Tijdens het evenement deelde Condon dat Bayer drie doelen introduceert waarmee ze voor 2030 een aantal van de belangrijkste uitdagingen van onze wereld aan willen pakken:

  • De impact van gewasbescherming op het milieu met 30% verminderen door nieuwe technologieën te ontwikkelen die telers helpen hun gewasbeschermingsvolumes te verminderen en een preciezere toediening mogelijk maken.
  • De uitstoot van gassen in kassen met gewassystemen met de grootste uitstoot met 30% verminderen in de regio's die Bayer bedient.
  • 100 miljoen kleine telers in ontwikkelingslanden over de hele wereld meer toegang bieden tot duurzame landbouwoplossingen.

"Door landbouwinnovatie te combineren met een businessmodel dat gebaseerd is op duurzaamheid kunnen we in lijn met onze doelen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven," vatte Condon samen in zijn presentatie. Hij benadrukte daarbij dat de investering in de toekomst samenwerking en betrokkenheid vereist van wetenschappers, telers en consumenten, maar ook van innovatieve mensen en degenen die werkzaam zijn in beleidsposities om vertrouwen op te bouwen en sociale acceptatie te verkrijgen.

Condon legde uit dat het langdurige succes van gewasonderzoek en veredeling niet ligt in de verkoop van meer producten, maar in het leveren van persoonlijke oplossingen voor telers, zodat ze betere oogsten krijgen en duurzamer kunnen werken door minder water, land en energie nodig te hebben.

25 miljard euro in 10 jaar
Vorig jaar investeerde Bayer 2,3 miljard euro in gewasonderzoek- en ontwikkeling op een pro forma basis. Dit cijfer zal in de komende jaren toenemen naar meer dan 25 miljard in totaal in de komende 10 jaar. Er werken zo'n 7300 wetenschappers op 35 R&D-locaties en meer dan 175 teeltbedrijven aan innovatie. De afdeling combineert teelt, biotechnologie, gewasbescherming en milieuwetenschap en er wordt verwacht dat dit zo'n 30 miljard euro gaat opleveren, waarvan zo'n 17 miljard komt uit huidige initiatieven en initiatieven die binnenkort gelanceerd worden. 

"Veel van de huidige innovaties zijn het resultaat van continue verbeteringen. We maken gebruik van de menselijke vindingrijkheid om wetenschappelijke verbeteringen in gezondheid en voeding te stimuleren en zo onze wereld te verbeteren," zegt Bob Reiter, hoofd Research & Development voor de afdeling Crop Science. 

 

Voor meer informatie:
Bayer
www.bayer.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven