Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen toont voorbeelden uit de praktijk

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) heeft samen met bijna 20 bedrijven de brochure 'Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en SDG's: voorbeelden uit de praktijk' uitgegeven. De publicatie laat een aantal vooruitstrevende projecten zien. Dit zijn voorbeelden die duidelijk maken hoe de Topsector T&U als geheel een grote impact heeft op het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

De Sustainable Development Goals (SDG’s) gelden als dé wereldwijde duurzaamheidagenda en zijn de 17 doelen om van de wereld in 2030 ‘een betere plek’ te maken. Ook het nationale missiegedreven innovatiebeleid, waar in de tuinbouwsector met name het thema ‘Landbouw, water, voedsel’ een belangrijke rol speelt, sluit naadloos aan bij de SDG’s. Bij elk van de 17 SDG’s is wel een project, proces of product te noemen waarop de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) de positieve impact kan vergroten of juist de negatieve impact kan verminderen.

Brochure
De nieuwe verschenen publicatie laat een aantal vooruitstrevende projecten zien. Dit zijn voorbeelden die duidelijk maken hoe de Topsector T&U als geheel een grote impact heeft op het realiseren van de SDG’s. De topsector wil met deze publicatie laten zien waar ze staat, maar wil zichzelf ook een spiegel voorhouden en andere bedrijven en sectoren inspireren om werk te maken van de SDG’s.

De brochure is in het Nederlands en in het Engels beschikbaar.

Meer informatie en downloaden brochures

Bron: www.agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven