Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vomar breidt uit met nieuw DC met Ammoniak koelsysteem van Geerlofs

Vomar heeft grote plannen en om haar omzetgroei te kunnen realiseren, is het huidige distributiecentrum te klein geworden. Onlangs deed zich de mogelijkheid voor om het naastgelegen DC van de SPAR te kopen. Voor Vomar was dit een goede gelegenheid om extra capaciteit in Alkmaar te realiseren direct naast het bestaande pand. Geerlofs zal hier medio 2019 de complete cellenbouw en koeltechniek realiseren. Het bedrijf realiseerde jaren geleden al diverse technische installaties voor Vomar. In de eigen bakkerij, AGF- en vleesafdeling wordt bijvoorbeeld al gekoeld met Geerlofs apparatuur.



Voor de nieuwe installatie is er gekozen voor een 'groen' milieuvriendelijk koelsysteem met Ammoniak als koudemiddel. Ook Gisopanel sandwichpanelen en Gisodoor deuren worden door Geerlofs geïnstalleerd in deze nieuwe verscentrale. Onder andere een grote koelcel van 80 x 60 x 8,5 meter zal dienen voor de opslag van het gehele zuivelaanbod van de Vomar.

Marktontwikkelingen
Over de gehele linie groeit de omzet in de supermarktbranche in Nederland. Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen laten een omzetstijging van 3,4% zien in 2018 t.o.v. 2017. Een aandeel daarvan is afkomstig van Vomar, dat een autonome omzetgroei kende van 7,3% en daarmee meer dan dubbel zo hard is gegroeid dan de totale markt. Nielsen riep daarom voor het 2e jaar op rij Vomar uit als de snelst groeiende supermarkt van Nederland.

Bron: Geerlofs

 

Publicatiedatum: