Huafa Group verwerft 25% van MegaPhoton

In de tuinbouw is een grote samenwerking aangekondigd. De Chinese Huafa Group heeft zijn weg gevonden naar de tuinbouw. Ze zijn niet alleen van plan om de komende jaren 500 hectare kassen te bouwen in China, maar ze zijn nu ook actief in de verlichtingssector. Ze hebben 25% van MegaPhoton verworven, dat actief is in de productie en verkoop van assimilatiebelichtingssystemen voor kassen.


Robert-Jan de Goeij 

Marktontwikkelingen
"Dit is geweldig nieuws voor ons bedrijf, want we hebben ambitieuze groeiplannen met een sterke focus op innovaties. De markt voor HPS heeft zich al vele jaren niet ontwikkeld. We gaan dat veranderen en we willen daarin een leidende rol spelen", zegt Robert-Jan de Goeij, CEO van MegaPhoton: "Onze High Light Output-verlichtingsarmatuur met interne reflector op de markt brengen is nog maar de eerste stap."

Om deze ambitieuze groei te realiseren is de in Zhuhai gevestigde Huafa Group een interessante - en belangrijke - speler. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer € 6,7 mld.

Met een achtergrond in regionaal onroerend goed zijn ze door de jaren heen geëvolueerd tot een nationaal bekende onderneming met vier beursgenoteerde bedrijven die zich richten op stedelijke stadsactiviteiten, vastgoedontwikkeling, de financiële sector en bedrijfsinvesteringen. Nu breiden ze zich uit naar de tuinbouw.

Tuinbouw groei
De Chinese tuinbouwsector groeit snel in China, dankzij de sterke economische ontwikkeling en de steun van zowel lokale overheden als staatsbedrijven (SOE's). "Naar schatting zullen de low-tech plastic foliekassen in een tijdspanne van 10 tot 20 jaar worden vervangen door de moderne Venlo-kassen", leggen ze uit. En met een oppervlakte van 37 miljoen vierkante meter is er serieuze ondersteuning nodig.

"In 2019 waren er meer dan 6 miljoen vierkante meter (600 ha) Venlo-kassen in aanbouw en het doel voor de komende 5 jaar is om ongeveer 70 miljoen vierkante meter (7.000 ha) Venlo-kassen te bouwen."

Door zich in deze hoge snelheid te ontwikkelen, staat China voor uitdagingen in bijvoorbeeld het effectieve beheer van hightech kassen, de evolutie van de huidige inefficiënte groothandelsmarkt, de verschuiving naar een volwassen aanpak, en het op een effectieve manier combineren en integreren van investeerders, leveranciers, kasmanagement en sales teams.

Zoeken naar synergie
De Huafa Group en MegaPhoton zoeken naar synergie om deze vragen te helpen beantwoorden. De Huafa-groep wil in 5 jaar tijd 5 miljoen vierkante meter Venlo-kassen (500 ha) bouwen. Het eerste project van 200.000 vierkante meter (20 ha) zal in Zhuhai van start gaan.

"Zhuhai is de grootste stad in de China Greater Bay Area en zal als basis gaan dienen voor de levering van verse en gezonde groenten voor omliggende steden zoals Hong Kong, Macao, Guangzhou, Shenzhen", leggen ze uit. "Er wonen 110 miljoen mensen in dit gebied, met een hoge concentratie van rijkdom." Met het project zorgen ze ook voor de stabilisatie van de economische groei van Zhuhai en stimuleren ze de sociale en economische ontwikkelingen van de stad.

Hun partnerschap met Megaphoton is als vanzelf ontstaan. “Omdat MegaPhoton al bijna 20 jaar actief is in de glastuinbouwmarkt, heeft het bedrijf uitgebreide kennis binnen de tuinbouwsector. Met de overname van Megaphoton streven we naar sterke synergieën om onze ambitieuze zakelijke doelstellingen op middellange termijn op het gebied van de kasbouw te bewerkstelligen. MegaPhoton profiteert aan de andere kant van de krachtige kapitaalinjecties om zijn sterke groei van de nieuwe ‘maximale lichtoutput-armatuur’ (met zilveren gecoate interne reflector) te financieren."

Voor meer informatie:
MegaPhoton
www.mphoton.com 
info@mphoton.com

Huafa
www.cnhuafag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.