Duitsland verdedigt wereldtitel voor teams

Nederlander Tonny Koster pakt derde plaats op WK heftruckrijden

Tomas Prasil uit Slowakije is de beste heftruckchauffeur van de wereld. Op 19 september 2019 won hij overtuigend het WK heftruckrijden. Radek Fiala uit Tsjechië werd tweede. De Nederlander Tonny Koster van Scelta Products uit Kruiningen eindigde op de derde plaats. Bij de teamwedstrijd, waarbij de beste heftruckchauffeurs uit achttien landen het tegen elkaar opnamen, wist Duitsland zijn titel te verdedigen voor China en Tsjechië.

Op 19 september 2019 werd er in het Duitse Aschaffenburg gezocht naar de beste heftruckchauffeurs ter wereld. Op het spel stonden de wereldtitels heftruckrijden voor individuele chauffeurs en voor teams. Gastland Duitsland kreeg daarbij concurrentie van 54 chauffeurs uit 18 landen: België, Chili, China, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje en Tsjechië hadden allemaal hun drie beste chauffeurs afgevaardigd om een greep te doen naar de kampioensschaal.

Beste heftruckchauffeur
In de spannende voorronde moesten de chauffeurs op de vork van de modelheftruck een minivaatje transporteren. Een zeer precies werk waarbij opperste concentratie vereist was. De finale om de individuele titel ging uiteindelijk tussen Radek Fiala uit Tsjechië, Tonny Koster uit Nederland en Tomas Prasil uit Slowakije. De finaleopdracht, de zogeheten "Pin-Turm", was een direct duel tussen de drie chauffeurs. Hierbij moesten ze een aantal smalle torenonderdelen op vier bowlingkegels stapelen en die vervolgens op een box zetten. De Nederlander Koster had zijn constructie van zo'n acht meter hoog al bijna af toen die tijdens het rijden opeens instortte. Daardoor veroverde Tomas Prasil met zijn bouwwerk de koppositie, die hij ondanks een enorme slagzij niet meer uit handen gaf. De Slowaak sprong dolgelukkig uit zijn heftruck en vierde een feestje met zijn meegereisde fans en met het enthousiaste publiek in Aschaffenburg. De Tsjech Fiala werd vicewereldkampioen, Tonny Koster werd derde.

Landenwedstrijd
Bij de teamwedstrijd had het thuisland meer succes. Met een degelijke teamprestatie haalden chauffeurs Klößlinger, Danker en Kirsten de laatste drie, waar China en Tsjechië als tegenstanders wachtten. Nu kwam de titelverdediger eindelijk echt in de wedstrijd. De drie Duitsers stapelden de styropor onderdelen van hun "panelenman" zo snel op elkaar dat ze kort na het startschot hun vorken alweer in de eindpositie konden brengen. De Chinezen Dianxi Xu, Hongdi Wang en Haoran Li legden beslag op de tweede plaats en Radek Fiala, Koloman Gabco en Tomas Patocka uit Tsjechië werden derde.

StaplerCup
De StaplerCup, het kampioenschap heftruckrijden, vindt dit jaar al voor de vijftiende keer plaats. De wereldwijde variant van het kampioenschap werd in 2014 voor het eerst gehouden, nadat er vanaf 2008 ook al regelmatig Europese teams werden uitgenodigd voor het International Championship. In de nationale voorrondes doen alleen al in Duitsland ruim 2.000 chauffeurs en chauffeuses mee. Deze voorrondes leveren per land drie winnaars op, die hun land in Aschaffenburg mogen vertegenwoordigen.

Bron: MotracLinde 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven