Subsidie voor twee nieuwe projecten emissiebeperking glastuinbouw

In september 2019 is door de waterschappen vanuit het fonds ‘Stimuleringsbudget Emissiebeperking Glastuinbouw’ een financiële bijdrage toegezegd aan twee projecten die een positieve bijdrage moeten kunnen leveren aan het terugdringen van emissies en verbetering van de waterkwaliteit in het oppervlaktewater rondom de glastuinbouw.  

Recent zijn twee projecten door het Stima, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer, positief beoordeeld. Het betreft het project ‘Nitraatmeter’ en ‘Waterefficiënte teelt op substraat’.

In het eerste project wordt een meter ontwikkeld om snel en betrouwbaar het nitraatgehalte in het water te kunnen meten in en om het bedrijf. In het project ‘Waterefficiënte teelt op substraat’ worden verschillende substraatbedrijven actief gevolgd in het bereiken van de nulemissie. Dit wordt gedaan door het meten en analyseren van waterstromen en het onderzoeken van oplossingen bij knelpunten. Beide projecten gaan pas in het nieuwe jaar van start.

Heeft u een projectvoorstel?
Eind december komt de beoordelingscommissie weer bijeen om projectvoorstellen te beoordelen. Glastuinbouwondernemers kunnen hun projectvoorstel, dat in aanmerking kan komen voor een financiële ondersteuning vanuit het fonds, indienen tot 18 november. Ook in 2020 is het nog mogelijk het voorstel in te dienen.

Klik hier voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier, of neem contact op met Margreet Schoenmakers, e-mail: schoenmakers@stowa.nl

bron: Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven