CTIFL kijk- en testdag!

Op 12 september 2019 heeft CTIFL in Carquefou, Frankrijk de deuren opengesteld voor een heuse kijk- en testdag. Ongeveer 60 fabrikanten van apparatuur, (zaad)telers, technici, experimentele ingenieurs en andere deskundigen uit de sector zijn die dag bijeen gekomen om meer te weten te komen over de experimenten die momenteel bij CTIFL op kasgewassen (komkommers en tomaten) worden uitgevoerd en over de eerste onderzoeksresultaten.

Na het verwelkomen van de gasten, nodigden Eric Brajeul (directeur van het operationele centrum van Carquefou), Serge Le Quillec (experimenteel ingenieur die verantwoordelijk is voor het programma voor teelttechnieken in de kas van Carquefou) en Emilie Legast (onderzoeksingenieur) de deelnemers uit om de kassen te komen bekijken en de tests op de komkommergewassen en op een dozijn tomatenrassen, bestand tegen meeldauw te komen bestuderen.

De kijk- en testdag bood daarnaast de gelegenheid om de biogenerator (ontwikkeld in samenwerking met Divatec) te presenteren.

De biogenerator is een innovatief systeem in de vorm van een filterkolom waarin omstandigheden worden gecreëerd die gunstig zijn voor de ontwikkeling van bacteriën die gunstig zijn voor de planten. Het mooie aan dit innovatieve systeem is dat het geïntegreerd voedingsbeheer mogelijk maakt.

De biogenerator

Daarna hebben Serge en Emilie de resultaten van de uitgevoerde tests gepresenteerd en wel volgens de methode van variatie van parameters als ‘het gebruikte type verwarming’, ‘ontvochtigingsbeheer’, ‘pH’, ‘FORCAS-positie’ en de impact van de variatie van deze parameters op factoren als ‘agronomische opbrengst’, ‘bladoppervlakindex’, ‘bloei’, ‘stengeldiameter’, ‘fruitkwaliteit’, ‘oogsttijdstip’, ‘fruittemperatuur’, ‘gemiddeld gewicht van het fruit’ en zelfs de ‘verhandelbare opbrengst’.

Over CTIFL
CTIFL is de toonaangevende toegepaste onderzoeksorganisatie van de Franse AGF-sector. Aan de hand van onderzoek en innovaties werkt de organisatie aan het ontwikkelen en diversifiëren van teelt- en verhandelingsmethoden voor elk van de betrokken actoren. Het onderzoek richt zich op thema's als het handhaven van de groenten- en fruitkwaliteit tot bij de consument, het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen in kassen, het zoeken naar alternatieven voor gewasbeschermingsmiddelen, het bestuderen en ontwikkelen van oplossingen van mechanisatie en automatisering, evenals het ontwikkelen van modi van consumptie van groenten en fruit.

Voor meer informatie:
Serge Le Quillec
CTIFL
Centre de Carquefou
35 Allée des Sapins
ZI « Belle Etoile »
44483 Carquefou
Telefoonnummer: +33 2 40 50 81 65
Fax: +33 2 40 50 98 09
lequillec@ctifl.fr
www.ctifl.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven