Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zuid-Australische teler en verpakker ontwikkelen krimpfolie voor komkommers

Twee bedrijven in het zuiden van Australië hebben een 100% biologisch afbreekbare, composteerbare komkommerverpakking ontwikkeld. John-Paul Drake, supermarkteigenaar, daagde George Antonas, van IG Fresh Produce, en Scott Morton van Peak Fresh uit om een composteerbaar alternatief voor krimpfolie te creëren. 

Foodanddrinkbusiness.com.au citeerde Drake: “Klanten vragen steeds vaker om milieuvriendelijke alternatieven voor plastic verpakkingen. We zijn dan ook blij dat George en zijn team erin geslaagd zijn deze composteerbare wikkel te bedenken, die baanbrekend is binnen de retailsector. We kunnen de klant nu niet alleen een vers product aanbieden maar weten zeker dat de verpakking ervan 100% afbreekbaar is en onze zeeën en natuur niet vervuilt." 

De ontwikkeling van het product nam 12 maanden in beslag en kan nu al kan rekenen op belangstelling van een investeerder uit Qatar. De komende 12 maanden is Antonas van plan om de biologisch afbreekbare wikkel geschikt te maken voor andere AGF-categorieën en vleesproducten. 

"De belangstelling van onze potentiële investeringspartner uit Qatar, die zelfs bij de lancering van het product in Adelaide aanwezig was, is groot. De mogelijkheden voor deze composteerbare wikkel zijn onbegrensd en het is geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling voor is in binnen- en buitenland," aldus Antonas. 

Dow raamt de waarde van de plastic voedselverpakkingensector in 2020 op €229 mld. Een onderzoek van de New South Wales Environment Protection Authority uit 2013 heeft uitgewezen dat de dichtheid van plastic in Australische wateren tot wel 40.000 deeltjes per vierkante kilometer kan bedragen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven