Als biologisch bedrijf groeien in een gangbare, groeiverslaafde markt. Wat gebeurt er dan met de principes van de bio-boer? Het Europese bio-landbouwprincipe is gebaseerd op vier pijlers: gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg. De armoedige realiteit is dat bio nu slechts ‘wat minder gif’ betekent. Waar blijft de rest? Ondernemer en bestuurder Ronald van Marlen steekt donderdag 3 oktober de hand in eigen boezem tijdens de Avondklas op Warmonderhof. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Hofzaal, Wisentweg 12 Dronten.
Ronald van Marlen
Ronald van Marlen draait al ruim dertig jaar mee in de biologische en biodynamische landbouwwereld: als eigenaar van bioroodfruit-bedrijf Toppas Organic in Servië en als bestuurder bij Bionext, Stichting EKO-keurmerk, Stichting Demeter en de internationale OPTA. Wil de biologische sector blijven vernieuwen of is ze trots op het gangbaar-worden? Daarover spreekt hij tijdens de Avondklas.
Over Warmonderhof Avondklassen
De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website staan alle ingeplande avondklassen vermeld.
Over Warmonderhof
Warmonderhof is een vrijeschool mbo voor biodynamische landbouw. Een opleidingcollectief van Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Stichting Warmonderhof. Op Warmonderhof gaan wonen, werken en leren hand in hand voor de opleiding van de boeren van de toekomst.
Bron: Warmonderhof