Britse aardbeienteler plukt vruchten van investering in kas van € 5,7 mln

Een van de grootste aardbeientelers in het Verenigd Koninkrijk plukt de vruchten van een investering van € 5,7 mln om fruit uit Kent te leveren aan bekende retailers.

Charlton Farms is gevestigd in Langley en is een van de grootste familiebedrijven die zacht- en hardfruit teelt. De teler levert lokaal geteeld fruit aan winkels zoals Sainsbury's en Marks & Spencer. Het plukt nu de vruchten van een investering van € 5,7 mln op 12 ha aan kassen met volledig uitschuifbare daken, ontwikkeld door het Canadese bedrijf Cravo, om de gewassen te beschermen.

Het in Maidstone gevestigde planningsbedrijf DHA heeft onlangs de bouwvergunning verkregen voor de kassen, evenals voor de opslaggebouwen, wateropslagtanks, een afvoersysteem en een reservoir van 24.980 m3 op het land in Ulcombe, nabij Maidstone.

Ondanks het feit dat de lokale overheid zich verzette tegen het plan vanwege de invloed op het landschap en het accumulatieve effect van de nieuwe Cravo-kassen en andere nabijgelegen polytunnels op de Greensand Ridge, verleende de Maidstone Borough Council toestemming op aanbeveling van een functionaris.

Volgens kentonline.co.uk¸ wordt het Cravo-systeem over de hele wereld veelvuldig gebruikt in warme en hete klimaten, omdat de uitschuifbare daken het mogelijk maken groenten en fruit te telen in tijden van het jaar waarin het moeilijk is om te telen. Na een kleinschalige proef zag Charlton Farms de mogelijkheid om het systeem te gebruiken om hun teeltseizoen te verlengen en tegelijkertijd grotere hoeveelheden bessen van hoge kwaliteit te telen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven