Workshop Moleculair Aspects of Seed Dormancy and Germination, Seed Valley

Wetenschappers delen laatste moleculaire kennis over zaadontkieming

Wetenschappers van over de hele wereld zijn aankomende week te gast in Seed Valley in Noord-Holland voor de zesde Workshop on Moleculair Aspects of Seed Dormancy and Germination. Een wetenschappelijk programma waarin de laatste inzichten en ontwikkelingen worden gedeeld op het gebied van zaadontkieming en bijbehorende moleculaire kennis.

Het evenement biedt dit jaar de unieke kans om te zien hoe deze kennis wordt toegepast in de praktijk. Naast lezingen, bezoeken de deelnemers diverse toonaangevende veredelingsbedrijven in Seed Valley die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van nieuwe groenten- en bloemenrassen.

De workshop vindt tegelijkertijd plaats met de jaarlijkse open dagen van de bedrijven. In deze week is Seed Valley het internationale podium waar vakgenoten van over de hele wereld kennismaken met de nieuwste rassen en technieken op het gebied van plantveredeling.

De workshop
De workshop wordt dit jaar georganiseerd door: the International Society of Seed Science, Wageningen University & Research, Seed Valley, Syngenta, Bejo en ASP Quality Support. The International Society for Seed Science (ISSS) is een professionele club van wetenschappers. De ISSS organisatie heeft als doel wetenschappelijke kennis over zaden zo hoog mogelijk te houden door het aanjagen van onderzoek, onderwijs en communicatie.

Bron: Seed Valley

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven