2 jaar durende tour voor AGF-promotie

Europees Parlement 1e stop voor rijdende kas

Een rijdende kas kwam op woensdag 11 september aan bij het Europese Parlement voor het begin van een twee jaar durende tour door Europa om consumenten te informeren over de voordelen van in Europa geteeld groenten en fruit. 

De expositie werd geïntroduceerd door een campagne met de naam CuTE (Cultivating the Taste of Europe) die georganiseerd wordt door FruitVegetablesEUROPE om de teelt van Europese groenten en fruit te promoten. 

Alba Ridao-Bouloumié van FruitVegetablesEUROPE: "We hebben deze kas gemaakt om mensen te laten zien hoe we in een kas werken om tomaten, komkommers en ander AGF te telen."

Laurent Bergié van AOPn Tomates & Concombres de France: "Door evenementen als deze geven we kinderen de gelegenheid om over de voordelen van groenten en fruit te leren. We hebben ook als doel om aan de hand onze teeltmethoden en techniek, onze kas, uit te leggen hoe gezond en volgens de regels geteeld wordt om consumenten producten te bieden die absoluut gezond zijn en die natuurlijk nauwelijks met gewasbeschermingsmiddelen bewerkt zijn."

Clare Aguilera, voorzitter van het evenement, benadrukte het belang van de kwaliteit, van het ras en de versheid van groenten en fruit uit Europa. Voor meer informatie over de CuTE campagne kun je de volgende link aanklikken: https://www.eucofel.eu

Bron: euractiv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven