Proef vergelijkt normale bemesting en organische bemesting

Zelfde productie met organische bemesting komkommers?

Met organische meststoffen is wellicht dezelfde productie te realiseren als met de normale bemesting bij komkommers. Demokwekerij Westland gaat dat de komende tijd onderzoeken.

De jonge komkommerplanten staan net drie weken op de kokosmatten, vertelt onderzoeksmanager Jeroen Sanders. Maar het project is al weken eerder begonnen. De meeste enkelvoudige meststoffen kun je zo toevoegen, maar bij de stikstof is een voorbehandeling nodig “In een biobak zetten speciale bacteriën stikstof om door nitrificatie. Het duurt een tijd voordat je voldoende materiaal hebt om de teelt te starten”, zegt hij.

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van Biota Nutrients. Dit bedrijf produceert vloeibare meststoffen uit reststromen. “De publieke opinie vraagt om een ‘groenere’ productie. Met deze aanpak kun je een goed verhaal vertellen over een duurzaam concept. Bovendien claimt de opdrachtgever dat je hiermee ook lekkerdere en wellicht beter houdbare producten kunt produceren”, zegt Sanders op Glastuinbouw Waterproof.

Lees hier verder. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven