Bedragen van 190 miljoen tot 1,5 miljard worden genoemd

Schadeclaims na overstromingen Spanje stromen binnen

De schade na de overstromingen in Murcia en andere delen van Zuid-Spanje is nog niet geheel in kaart gebracht. De eerste raming die door het Consortium of Insurance Compensation (CCS) bekend is gemaakt, wijst erop dat er €190 miljoen aan 30.000 gerechtigden zal worden uitgekeerd. Elders wordt gesproken over 1,5 miljard euro schade in Zuid-Oost Spanje

De grootste claims werden ingediend door telers in het zuiden van de provincies Alicante en Murcia, waar naar schatting 46.000 hectare land ondergelopen is. De oogst in deze gebieden kan als verloren worden beschouwd. Met name sinaasappelen en citroenen werden getroffen door de overstromingen, maar er is ook schade aan de artisjokken-, broccoli- en druivenoogst. 

Hoewel er nog geen officiële raming van de schade bekend is gemaakt, verwacht de Spaanse Unie van Tuinbouwers dat het schadebedrag rond de €200 miljoen zal liggen. De schatting van 1,5 miljard euro die door de regionale premier van de Comunidad Valenciana Ximo Puig wordt gedaan, gaat daar al weer flink overheen. Nog even afwachten dus.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven