Speciale Academy op Kas als Energiebron

Tien jaar Het Nieuwe Telen gebundeld

Het is tien jaar geleden dat Kas als Energiebron de term Het Nieuwe Telen introduceerde in de glastuinbouw. De afgelopen jaren zijn diverse hulpmiddel ontwikkeld om aan de gang te gaan met HNT. Er is een groot aantal cursussen gegeven, van basiscursus, vervolgtraining tot studiedagen. Sinds gisteren is het aanbod overzichtelijk gebundeld onder de naam Academy, zo schrijft Aat Dijkshoorn van Glastuinbouw Nederland op Kas als Energiebron.
 
Onder de naam Academy is op de website van Kas als Energiebron het cursusaanbod HNT te vinden, inclusief de cursus Weerbaar Telen. "Goed om te weten: eind september en in november beginnen weer nieuwe groepen van de basiscursus HNT voor telers. Wees er snel bij, want vol=vol. Ook niet-telers kunnen in de korte cursus van drie bijeenkomsten kennismaken met HNT. De serie in november is al vol, aanmelden voor de versie in 2020 is nog wel mogelijk."

Cursus Weerbaar Telen
Vanwege het succes in de voorgaande jaren is de cursus Weerbaar Telen uitgebreid van drie naar vier bijeenkomsten. Het belang van aandacht voor plantweerbaarheid is groot, meent Aat. "In de cursus wordt de plantfysiologische achtergrond toegelicht en de verbinding gelegd met bemesting en met klimaat. Dit laatste vooral vanuit de basisprincipes van HNT. Er starten dit najaar groepen voor snijbloemen grondteelt, potplanten en snijbloemen op substraat."

Tools en downloads
In de Academy van Kas als Energiebron is meer te vinden dan het cursusaanbod. Op de website kunnen telers, teeltmedewerkers en andere geïnteresseerden zelf aan de slag met de simulatie tools zoals de rekentool en de uitstralingsmonitor. Ook worden de basisprincipes van HNT via filmpjes (weblectures) nog eens compact uitgelegd door Jan Voogt en Peter Geelen. Het boek de basisprincipes van HNT en de map van de basiscursus HNT zijn op de website vrij te downloaden.

Klik hier om direct naar de Academy te gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven