Het Italiaanse Salera teelt op 30 hectare groenten voor Bonduelle

Voor Andrea Montagna, directeur van Bonduelle Italië, is het teeltbedrijf Salera één van de beste leveranciers van verse groenten aan haar verwerkingsfaciliteit. Op 17 september hield het bedrijf een open dag om het publiek te laten zien hoe het jaarlijks 2.000 ton groenten voor de verwerkende sector teelt.

De broers Salera 

"We hebben een exclusief contract met Bonduelle, dus we bepalen aan het begin van het jaar een prijs. Soms gaat niet alles zoals gepland, vandaar dat de bruto verhandelbare opbrengst kan variëren, bijvoorbeeld als gevolg van het weer of natuurrampen. Vorig jaar werd en deel van onze kassen verwoest," vertellen de broers Marco en Nicola Salera. 

Het bedrijf beschikt over een kasareaal van 30 hectare, waar het veldsla, rode sla, romaine sla en rucola teelt. Acht hectare zijn biologisch gecertificeerd en het overige areaal zal in 2020 omgeschakeld worden. Het bedrijf teelt momenteel rond de 2.000 ton, dit is ongeveer 10% van de totale hoeveelheid groenten die in de 15 km verderop gelegen fabriek van Bonduelle worden verwerkt. 

Het wieden van onkruid gebeurt met een brander

"Alle fases worden nauwkeurig gemonitord en de cycli duren in de zomer rond de 30 dagen en in de winter tussen de 60 tot 80 dagen. De kassen worden verwarmd door middel van houtverwarmingsketels omdat wij bij al onze beslissingen het milieu hoog in het vaandel hebben staan." 

"Het bedrijf wiedt onkruid door het weg te branden en maakt gebruik van biologische meststoffen. De tractoren zijn voorzien van een uniek systeem waardoor de uitlaatgassen alleen buiten de kassen vrijkomen om de gewassen te beschermen. Om de biodiversiteit te verhogen, zullen er binnenkort drie kilometer aan heggen worden aangeplant." 

Na het oogsten van de sla zuigen machines alle residuen op om de gezondheid van de gewassen te garanderen.

"Bij Bonduelle kunnen ze iedere batch traceren. De kassen hebben een identificatienummer, wat het zelfs mogelijk maakt om het tijdstip waarop de groenten geoogst zijn te achterhalen."

Klik hier voor de fotoreportage. 

Voor meer informatie:
Azienda agricola Salera
via Vallere, 65
Martinengo (BG)
Tel. (+39) 0363 987295
Email: info@salera.it
Website: www.salera.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven