Nieuwe normen en reglementen Flexwonen

Stichting Normering Flexwonen meldt nieuwe normen en reglementen.

De belangrijkste aanpassingen zijn dat woonruimtes verwarmd moeten kunnen worden en dat de tijdelijke uitzondering voor de afmeting van het slaapvertrek op 31 december 2023 vervalt. 

Er was onduidelijkheid over de definitie ‘wooneenheden in gebouwencomplex’. Gewone appartementen in een flatgebouw zijn ‘reguliere woningen’ en géén wooneenheden in een gebouwencomplex. Dat is nu correct opgenomen in het harmonisatiedocument.

Ook was er verwarring over bezetting en capaciteit. SNF kijkt naar capaciteit van een locatie, waarbij de bezetting de capaciteit natuurlijk niet mag overschrijden.

De eisen aan een gerichte aanvullende inspectie (ook wel ‘spoedinspectie’ genoemd) zijn verhelderd. De opdracht tot zo’n inspectie moet op verzoek van SNF door de onderneming aan de inspectie-instelling worden gegeven en er is gelegenheid voor een (korte) periode van hoor-wederhoor ingebouwd ten aanzien van het inspectierapport.

In het reglement dataverwerking locatieregister is de mogelijkheid tot uitwisseling van data met gemeenten onder voorwaarden opgenomen.

Voor meer informatie:
SNF
www.normeringflexwonen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.