Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dertig jaar duurzaamheid in een vogelvlucht

Nederlandse land- en tuinbouw steeds duurzamer

De Nederlandse land- en tuinbouw is sinds 1990 sterk verduurzaamd. Zo heeft de sector de emissies naar het milieu, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica en de uitstoot van broeikasgassen terug weten te dringen - zonder dat dit ten koste ging van de voedselproductie. Dat blijkt uit het overzicht Duurzaamheidsprestaties van de Nederlandse land- en tuinbouw in vogelvlucht, dat Wageningen Economic Research (WUR) op verzoek van LTO Nederland heeft verzameld.

LTO schrijft in reactie op het rapport dat de agrarische sector onder een vergrootglas ligt en dat grote trends daardoor soms naar de achtergrond verdwijnen. Door even wat afstand te nemen, blijkt echter dat de afgelopen decennia grote stappen zijn gezet. 

Zo is de uitstoot van broeikasgassen door de land- en tuinbouwsector tussen 1990 en 2016 met ongeveer 17% afgenomen, bijna anderhalf keer zoveel als het Nederlandse gemiddelde van zo’n 12%. De productie heeft niet geleden onder het terugdringen van de uitstoot: vergeleken met 1995 is het productievolume met zo’n 25% gestegen.  

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven