Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Het is puinruimen"

Noodweer Spanje: een update

Het zuidoosten van Spanje is afgelopen week getroffen door buitensporig zware regenval en overstromingen. Het noodweer heeft zeker zes levens geëist en zowel plantages met slasoorten en broccoli als kassen zijn flink beschadigd.

In het oosten van Almeria, in de regio Nijar, wordt gesproken van 200 hectare beschadigd areaal al wordt ook het getal 300 genoemd. In het teeltgebied is de infrastructuur ook flink geraakt

Wat de gevolgen zijn voor de rest van het seizoen is onduidelijk, ook als de kassen nog wel overeind staan. Dat heeft te maken met de overstromingen. In Spanje is het momenteel vroeg in het seizoen: in Nijar is de komkommeroogst inmiddels begonnen. De vervolgschade afhankelijk van het effect van het koude regenwater op de wortels van de planten. Het zelfde geldt voor de tomaten, die de afgelopen maand werden geplant. 

Naast heel veel regen kregen de kassen het ook te verduren door harde wind.

In Spanje staat meer dan 30.000 hectare kas, grotendeels folie. Murcia en Almeria zijn belangrijke teeltgebieden.

In de gehele regio Almería wordt melding gemaakt van meer dan 1000 hectare aan kassen die schade hebben opgelopen door de storm.

De komende dagen zullen er steeds meer berichten binnendruppelen over de exacte schade, maar voor nu verwijzen wij graag nog naar de update van vrijdagmiddag die op GroentenNieuws nog niet gedeeld is.

Lees hier verder. 

Bovendien hier de nieuwste update "Bladgroententekort komende winter onontkoombaar" met al het laatste nieuws, ook over vollegrondsgroenten en fruit.

Door de overstromingen hebben naar schatting 3500 mensen hun huizen moeten verlaten. Ook een Nederlander is vermist geraakt. De 66-jarige man kwam ten val bij Alicante. Reddingswerkers vrezen dat de man mogelijk kilometers is meegesleurd. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven