P&O introduceert vaardienst tussen Tilbury-Calais

Er komt een nieuwe dagelijkse ferry-dienst door het Kanaal. De dienst verbindt Calais met het haven van Tilbury. De nieuwe dienst gaat deze maand van start en biedt vrachtvervoerders de mogelijkheid om hun vracht naar een haven binnen 40 km vanaf centraal Londen te verschepen, zo laat P&O Ferries weten.

Janette Bell: "We zijn blij dat we onze klanten een ruimere keuze kunnen bieden met een betrouwbare, efficiënte en snelle route voor goederen naar markten in Londen en het zuidoosten. Deze route bespaart elke dag 120 km over de weg vergeleken met de traditionele dienst Calais-Dover, wat betekent dat onze klanten brandstof en landkilometers besparen vlak bij Londen. De vracht kan voor half zes 's ochtends op de M25 zijn, waardoor tijdgevoelige ladingen voor de ochtendspits vervoerd kunnen worden."

P&O Ferries heeft de Caroline Russ voor deze nieuwe route gecharterd, met twee vaarten op elke doordeweekse dag en een op zaterdag en zondag. 

Xavier Bertrand, voorzitter van de Conseil Régional des Hauts-de-France: "De start van de dienst tussen Tilbury en Calais moet om vele redenen gevierd worden. Aan de ene kant voldoet ze aan de verwachtingen van de Europese markt en zal ze helpen bij de ontwikkeling van de handel met Greater London, de Midlands en Greater Manchester. 

Aan de andere kant zal ze de doorstroming in het Kanaal ten goede komen vooral in het geval van een no deal Brexit. De haven van Calais en P&O Ferries laten zien dat ze bereid zijn om in de toekomst te investeren door een breder scala aan diensten aan hun klanten in de logistieke sector aan te bieden en de aantrekkingskracht van de Franse kustlijn  te verbeteren."

De overtocht duurt 8 uur en heeft een capaciteit van 100 vrachteenheden. Verwacht wordt dat tijdgevoelige vracht voor supermarkten zoals AGF vervoerd zal worden. 

De nieuwe ligplaats in de haven van Tilbury is gepland in april volgend open te gaan, waardoor P&O Ferries de hoeveelheden op z'n bestaande Zeebrugge-lijn kan verdrievoudigen tot 600.000 vrachtladingen per jaar. 

Bron: business-live.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven