Eerste onderwijsproject All Climate Greenhouse van start

Vrijdag 13 september 2019 heeft de kick-off van het eerste onderwijsproject in de All Climate Greenhouse plaatsgevonden. Studenten van de examenklas Horti Technics & Management van Lentiz|MBO Westland gaan de aankomende periode aan de slag in deze bijzondere kas in het World Horti Center te Naaldwijk. De kas werd op 5 juli geopend.  

Gedurende het onderwijsproject krijgen de studenten ondersteuning en advies van o.a. van der Knaap Groep, Hortilux, Axia en Bom Group. Daarnaast zal Biobest Group mede zorg dragen voor biologische gewasbescherming en Groen Agro Control voor de bemestingsanalyses.

Het unieke van de All Climate Greenhouse is dat het eigenlijk twee kassen zijn: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan een (sub)-tropisch klimaat nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden.

In samenwerking met de ondersteunende bedrijven is besloten om in de All Climate Greenhouse een landklimaat in de zomer van Roemenië te simuleren. De studenten gaan in het onderwijsproject onderzoek doen naar de groei van tomaten. In de All Climate Greenhouse worden twee strategieën in de afzonderlijke afdelingen gehanteerd. Eén strategie is gericht op productkwaliteit. De andere strategie is gericht op productie hoeveelheid. Dit zal via klimaatinstellingen en gewashandeling nagestreefd worden.

Vernieuwend in dit project is dat zowel mbo- als hbo-studenten in één projectomgeving gaan werken. Het project is een voorbeeld van hoe Lentiz een onderwijsconcept ontwikkelt dat studenten laat leren via praktijkonderzoek gekoppeld aan de theorie. Partners van het World Horti Center worden daarbij direct betrokken bij de uitvoering van het onderwijs. Samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven maakt betekenisvolle leersituaties mogelijk voor studenten.  Daarmee worden de innovatieve werknemers van de toekomst opgeleid bij Lentiz I MBO Westland.

bron: MBO Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.