In Zuidoost-Sicilië gaat het groentenseizoen van start

"Het is nu nog te vroeg om iets over het handelsseizoen te zeggen omdat we momenteel bezig zijn met het uitplanten dat nog tot december door zal gaan. We hebben 120 hectare waarop we BGA-wortelen uit Ispica telen, 35 hectare waarop we aardappelen poten, 30 hectare met paprika's en nog eens 45 hectare met courgettes. Dit komt overeen met vorig jaar," aldus Carmelo Calabrese, voorzitter van de coöperatie Fonteverde di Ispica in het zuidoosten van Sicilië. 

Carmelo Calabrese

"Tijdens de tweede fase van het agrarische jaar planten we van januari tot maart uit. We beplanten 30 hectare met netmeloenen en 15 hectare met watermeloenen. Daarnaast zullen we ons areaal vroege druivenrassen uitbreiden tot 14 hectare."

Teeltkalender van de coöperatie Fonteverde. (Klik hier voor een grotere weergave)

"We hebben ook nog 16 hectare waarop we vroege Navelsinaasappelen telen."

Wortelen met Beschermde Geografische Aanduiding uit Ispica worden verwerkt. 

Ook gevestigde bedrijven stellen nieuwe doelen
"Onze doelstelling voor de korte en middellange termijn is het verkrijgen van een zero-residu-predicaat voor onze producten. We werken volgens duurzame teeltmethoden en passen geïntegreerde gewasbescherming toe. We zouden graag zien dat onze inspanningen op dit gebied erkend worden in de vorm van een officiële certificering."

Paprika's van de coöperatie Fonteverde

"De afgelopen jaren hebben we onze referentiemarkten sterker zien worden. We leveren zowel aan bestemmingen in Italië als in het buitenland en werken voornamelijk met retailketens. We exporteren courgettes, wortelen en druiven naar met name Duitsland, Polen en Frankrijk (meer dan 50% van onze totale oogst). Paprika's en meloenen zetten we hoofdzakelijk op de Italiaanse markt af."

Courgettes

"Om de kwaliteit van onze producten nog beter te kunnen garanderen, hebben we geïnvesteerd in het verbeteren van onze faciliteiten en nieuwe koelcellen gebouwd die gunstig zijn voor de logistieke afdeling." 

 

Contact:
OP Consorzio Fonteverde Società Consortile Agricola a r.l.
C.da Fontanazza s.n.
97014 Ispica (RG) Italy 
Tel.: +39 0932 951484
Fax: +39 0932 951200
Email: patrizia@fonteverde.com
Website: www.fonteverde.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven