André Valstar, Berg Hortimotive:

“Geoptimaliseerde interne processen werpt vruchten af”

Tholen - Van buisrailwagens, spuitwagens en haspels tot bladplukwagens en electrotrekkers. Bij Berg Hortimotive lopen de activiteiten sterk uiteen. We gunnen u een kijkje in de fabriek in De Lier en André Valstar, Product & Marketing Manager licht de processen toe.

In de nabije toekomst zal Berg Hortimotive een groei in productiecapaciteit van 20% realiseren, vertelt hij. "Dit wordt behaald door de productie verder te stroomlijnen, een proces wat enkele jaren geleden al van start is gegaan."

Sinds 1 januari 2019 werkt Berg Hortimotive met een gesloten magazijn. Daarnaast is toen een traject gestart waarbij de componenten direct aan de monteurs worden geleverd, zodat deze de werkplek niet hoeven te verlaten voor het rapen van onderdelen. ‘’Op dit moment werken de productielijnen voor de meest gangbare machines al op deze manier. Dat werkt zoals we verwacht hadden en daarom is het belangrijk dat die stroomlijning verder wordt ingezet. We werken met grote aantallen en daar past een zekere vorm van doorlopende optimalisering bij", zegt André.

De onderstellen van de Benomics worden hier gemonteerd

“Trend, Flex en Custom”
De producten worden door Berg Hortimotive in 3 categorieën ingedeeld.

-          80% van de producten valt onder de zogeheten Trend-versie. Dit zijn de meest gangbare wagens en Berg Hortimotive kan deze op korte termijn in aanzienlijke aantallen produceren.

-          15% valt onder de Flex-versie, deze versie lijkt op de Trend-versie maar is voorzien van (enkele) kleine aanpassingen. Ook deze kan relatief snel worden geproduceerd.

-          De resterende 5% is de Custom-versie. Deze producten worden op aanvraag en vaak in nauwe samenwerking met gebruikers en service-partners ontworpen. Dit is maatwerk en ook dat behoort zéker tot de mogelijkheden.

Mede dankzij het werken met een gesloten magazijn en ‘product-slots’ heeft Berg Hortimotive altijd een voorraad. "Klanten kunnen ook contact op nemen voor een bestelling, en in sommige gevallen deze nog dezelfde dag afhalen", aldus André.

Product management en certificering
Berg Hortimotive zet sterk in op het managen van haar producten en portfolio. Een direct resultaat van die inzet, is dat er op korte termijn nieuws te verwachten over de Benomic S-Line schaarwagen, de nieuwe Haspel en de Bladplukwagen.

De schaarwagens zijn al meer dag 50 jaar, het visitekaartje van Berg Hortimotive. De Benomic S-line series zijn daar het vervolg op. Naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, onderwierp Berg Hortimotive haar schaarwagens aan een re-engineeringstraject. Het resultaat is de, door TüV goedgekeurde Benomic S-line.

Deze nieuwe schaarwagens zijn voorzien van diverse intelligente systemen om zowel het personeel in de kas als het teeltmanagement te helpen haar processen te optimaliseren. De nieuwe wagens rijden tot 50% verder, veroorzaken minder schade aan het gewas en zijn zelfs uitgerust met een USB aansluiting voor het opladen van de diverse apparatuur. 

André: ” Wij hebben vertrouwen in dit nieuwe product en zijn er zeker van dat de gebruikers met plezier op en met deze machine kunnen werken. Er is veel aandacht besteed aan ergonomie en gebruikersgemak.”

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burgemeester Crezéelaan 42a
2678 KZ De Lier
www.berghortimotive.nl
info@berghortimotive.nl   sales@berghortimotive.nl 
0174 517 700

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven