Kimitec krijgt demokas deels voor proeven met medicinale cannabis

Almería wordt vestigingsplaats van groot biotechnologisch centrum land- en tuinbouw

Kimitec, een in Almería gevestigd bedrijf dat meststoffen produceert en verhandelt, zal in oktober Europa's grootste centrum voor biotechnologie in de landbouw openen. De moderne faciliteiten, met een oppervlak van meer dan 5.000 vierkante meter, zullen gewijd zijn aan R&D&I in biologische bestrijdingsmiddelen, prebiotica en probiotica. Het bedrijf zet naar eigen zeggen sterk in op natuurlijke oplossingen. Het centrum zal beschikken over vier grote aparte terreinen voor onderzoek op het gebied van botanica, microbiologie, microalgen en groene chemie. Ook zullen er tests in kassen worden uitgevoerd.

Het project omvat 2.000 vierkante meter aan kassen, waarvan 400 vierkante meter bestemd zal worden voor het bestuderen van medicinale cannabis. Er zullen twintig onderzoekers fulltime aan het werk gaan en er wordt samengewerkt met publieke en particuliere centra en organisaties.

Het onderzoekscentrum is ontworpen door Enmedio Environmental Factory, een bedrijf dat milieuvriendelijk, efficiënt en esthetisch verantwoord ontwerpt.

Kimitec is van plan om in een tweede fase een fabriek voor biologische meststoffen te bouwen. Dit project, waarin het bedrijf ongeveer €40 mln zal investeren, zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn.

Kimitec, dat in handen is van verschillende partners, kwam in 2007 in het westen van Almería terecht en is sindsdien onophoudelijk gegroeid. Inmiddels bereikt het bedrijf 70 landen met vertegenwoordigers in Chili, Brazilië, de V.S. en China.

 

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven