Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer verkleint Raad van Bestuur van 7 naar 5 leden

De Raad van Toezicht van Bayer AG heeft onlangs besloten om de Raad van Bestuur van het bedrijf te verkleinen van 7 naar 5 leden. De wijziging gaat in vanaf 1 januari 2020.

Dr. Hartmut Klusik (63) en Kemal Malik (56) zullen het bedrijf per 31 december 2019 verlaten. Hun posities zullen niet worden opgevuld, als onderdeel van de efficiëntiemaatregelen die eerder zijn aangekondigd, zo laat Bayer weten. 

 "Door de samenstelling van de Raad van Bestuur te stroomlijnen, kunnen we de verdeling van verantwoordelijkheden optimaliseren en bijdragen aan het efficiëntieprogramma van het bedrijf", aldus Werner Wenning, voorzitter van de Raad van Toezicht van Bayer AG. 

Vanaf 1 januari 2020 bestaat de Raad van Bestuur van Bayer AG uit voorzitter Werner Baumann, financieel directeur Wolfgang Nickl en afdelingsverantwoordelijken Liam Condon (gewasbescherming), Stefan Oelrich (farmaceutische producten) en Heiko Schipper (gezondheidsproducten). 

Hartmut Klusik is lid van de Raad van Bestuur sinds januari 2016 en is verantwoordelijk voor HR, technologie en duurzaamheid. Hij is ook hoofd personeelszaken.

Kemal Malik is lid sinds februari 2014 en is verantwoordelijk voor innovaties en de regio Azië/Stille Oceaan. Hun verantwoordelijkheden zullen anders worden verdeeld. Werner Baumann zal de verantwoordelijkheid overnemen voor HR, duurzaamheid en de organisatorische afdeling Leaps by Bayer, welke vroege investeringen doet in technologie met baanbrekend potentieel. Baumann zal ook hoofd personeelszaken worden. Engineering en technologie zal overgenomen worden door financieel directeur Wolfgang Nickl. 

In de toekomst zijn de afdelingen verantwoordelijk voor de volledige keten, van onderzoek en ontwikkeling tot productie en marketing. De hybride functies Corporate Quality en Corporate Health, Safety & Environment zullen worden verdeeld over de afdelingen. Regionale verantwoordelijkheden worden ook anders verdeeld: Stefan Oelrich zal verantwoordelijk zijn voor Europa en het Midden-Oosten Wolfgang Nickl voor Noord-Amerika, Liam Condon voor Latijns-Amerika en Afrika en Heiko Schipper voor Azië en de Stille Oceaan. 

Voor meer informatie:
Bayer
www.bayer.com

Publicatiedatum: