Hazera

"De coöperatieve visie wordt van hoog tot laag gedragen"

Tholen – “Tussen de familiebedrijven en chemiebedrijven zijn we als coöperatie een beetje een vreemde eend in de bijt, maar het werpt zijn vruchten af. De coöperatieve visie wordt van hoog tot laag gedragen.” Aan het woord zijn Arjan van Steekelenburg en Geert van Wel van Hazera.

Met hoofdkantoren in Nederland en Israël, dochterbedrijven in twaalf landen en een uitgebreid afzetnetwerk, bereikt Hazera meer dan 120 markten. “Door deze wereldwijde aanwezigheid zijn wij altijd dicht bij onze klanten. We creëren rassen die passen bij specifieke klimaten, teeltcondities en markten. Daarbij gaan we graag partnerships met telers aan. Door begeleiding en technische ondersteuning gedurende de teelt staan we heel dicht bij hen. En dat kan, met onze achtergrond, ook niet anders.”

Met de klok mee: nieuwkomers Amastera en Sensera, de gele cherry Summersun en nieuwkomer Rotera.

Niet alleen vormt Hazera als onderdeel van de Limagrain Group een van de grootste groentenzadenveredelingsbedrijven van de wereld, met zusterbedrijven als Vilmorin en HM Clause kan Hazera ook gebruikmaken van Franse veredeling. “Zo kunnen we bijvoorbeeld Franse tomatentypen ontwikkelen die geschikt zijn voor de Nederlandse teelt.”

In Nederland is Hazera met vestigingen te vinden in Made, Warmenhuizen en Rilland. Het veredelen van groentenrassen vraagt veel onderzoek. Een deel van dat onderzoek, althans, voor de tomaten, is te zien in het Improvement Center in Bleiswijk.

Voor meer informatie:

Marcel van Kester, crop specialist Tomato marcelvan.kester@hazera.com 
Karel Welten, crop specialist Tomato
karel.welten@hazera.com 


Hazera Seeds B.V.
Nederland
Tel: +31 162 690 900‏
Fax: +31 162 690 970
info@hazera.nl 
www.hazera.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.