WaterEvent focust op uitdagingen van de toekomst

Hoe bereiken we de nagenoeg emissieloze kas? Hoe houden we de beschikking over goed gietwater? Is het verlagen van de water footprint nodig? Interessante vragen die aan bod komen tijdens het WaterEvent 2019 op donderdag 3 oktober in Bleiswijk.

Tijdens het WaterEvent, een gezamenlijk initiatief van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research businessunit Glastuinbouw, praten specialisten de deelnemers bij over de meest actuele ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen van de toekomst op gebied van water.

Feit is dat de glastuinbouw de afgelopen jaren een behoorlijke slag heeft gemaakt qua emissiereductie naar water. Realiteit is echter ook dat er nog voldoende uitdagingen liggen. Emissiereductie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen blijft bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt voor een duurzame teelt. Klimaatverandering en veranderingen in de mogelijkheid om grondwater toe te passen, zijn van invloed op de beschikbaarheid van goed gietwater. Ook dat vraagt om gerichte actie.

Informatie en aanmelden
Na de inleidingen en presentaties van Sjaak Bakker (Wageningen University & Research) en Sjaak van der Tak en Margreet Schoenmakers namens Glastuinbouw Nederland, wordt tijdens onderzoekpitches en workshops dieper ingegaan op diverse onderzoeken en onderzoeksresultaten. Aan bod komen onder andere: de verwijdering van biofilm, optimalisatie van filtratie, Demokas Waterefficiënte teelt 2030 en ophoping van stoffen in volledig gesloten teelten.

Het WaterEvent begint om 12.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst en de mogelijkheid voor aanmelding. Wacht niet te lang met aanmelden, want voorgaande jaren was het WaterEvent snel uitverkocht.

Bron: Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven