"De verpakking als onmisbare schakel in de tuinbouwketen"

Dit jaar bestaat Van der Windt Verpakking vijftig jaar. Het bedrijf is al sinds 1969 gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen voor de tuinbouwsector. Een (kosten)efficiënte route van teler naar consument en duurzaamheid zijn onderwerpen waar het bedrijf zich mee bezighoudt.

"Verpakkingen spelen enerzijds een rol in de strijd tegen verspilling. Onze verpakkingsoplossingen richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren van de kwaliteit en houdbaarheid van (verse) bloemen, planten en AGF-producten, met minder uitval tot gevolg. Anderzijds neemt de kritiek op oververpakking in het algemeen en het gebruik van plastic verpakkingen in het bijzonder toe. Dit vraagt om duurzame, alternatieve verpakkingen."

"Voor de ontwikkeling hiervan werken we samen met ons eigen onafhankelijke onderzoekslaboratorium The LCA Centre. The LCA Centre is gespecialiseerd in Life Cycle Assesments voor het bepalen van de milieu-impact van verpakkingen. Dit inzicht helpt ons bij het waarmaken van onze duurzame ambities en die van onze afnemers. Kennisdeling staat namelijk centraal en dat is ook een van de redenen van onze participatie in het World Horti Center: samen met de andere deelnemers dragen wij bij aan de verdere professionalisering en verduurzaming van de glastuinbouwsector."

"Creatieve ideeën vormen de basis voor nieuwe, innovatieve verpakkingsideeën, waarmee we een bijdrage leveren aan de product- en of merkpositionering van onze klanten. In dit kader organiseren wij bijvoorbeeld trend- en inspiratiesessies bij onze klanten en werken wij (samen met onze partners) aan de totstandkoming van verpakkingsinnovaties. Deze innovaties richten zich op verschillende aspecten: van het vereenvoudigen van het productieproces en efficiënte handling tot optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruiker en slimme verzendverpakkingen." 

Van der Windt Verpakking is onderdeel van de Paardekooper Group. Het productaanbod omvat verpakkingen voor horti en AGF, waaronder bloemen- en plantenhoezen, folies, (display)dozen, trays, netten, schalen, transportverpakkingen en verzendverpakkingen.

Bron: World Horti Center

Voor meer informatie:
Van der Windt Verpakking
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
info@vanderwindt.com     
www.vanderwindt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven