VB Greenhouse Projects bouwt tegelijkertijd kas- en onderzoekskas

Amerikaanse teler Bushel Boy Farms laat bijna negen hectare kas neerzetten

Bushel Boy Farms uit Minnesota USA wil inspelen op de groeiende vraag naar hoogwaardige lokaal geteelde tomaten in het centrale deel van de USA. Met een korte ceremonie, waarbij letterlijk de eerste grond is verplaatst, is op 11 september een begin gemaakt met de realisatie van een totaal 20 hectare groot kassencomplex in het stadje Mason City in de Staat Iowa.

Met een investering van ongeveer 35 miljoen dollar vergroot Bushel Boy haar capaciteit direct met maar liefst 50% en creëert het bedrijf tevens 50 nieuwe banen in de directe omgeving van Mason City.


De eerste scheppen gingen de grond in

Ruimte voor uitbreiding twee identieke kassen
VB Greenhouse Projects uit De Lier heeft onlangs het contract getekend om dit complete kassencomplex te gaan bouwen in het noordelijke deel van de Staat Iowa. Met een korte ceremonie waarbij de burgemeester en andere belanghebbenden aanwezig waren, is nu een officieel begin gemaakt met de eerste fase van 6,8 hectare kas, die wordt gekoppeld aan een moderne verwerkingshal en diverse ruimten voor alle technische installaties.

Het complex is ontworpen om met twee identieke kassen verder uit te breiden. De fundatiewerkzaamheden voor de kas en bedrijfshal vangen later deze maand aan. Het project zal in oktober 2020 gereed zijn voor planten, zodat de eerste oogst in december volgend jaar kan worden verwacht.


Bushel Boy - Mason City 1

Ook hypermoderne onderzoekskas elders
De uitbreiding in Iowa heeft geen invloed op het doorlopende commitment dat Bushel Boy heeft met de huidige locatie in het plaatsje Owatonna in de Staat Minnesota, alwaar op dit moment een 1,8 hectare onderzoekskas wordt gebouwd.

Ook dit project wordt complete door VB gerealiseerd. Dit hypermoderne complex is voorzien van alle systemen en installaties om de huidige capaciteit in Owatonna te vergroten, maar ook om nieuwe tomaten rassen en eventueel andere gewassen te kunnen telen.


Bushel Boy - Mason City 2

Het R&D project is in vergevorderd stadium en zal in december 2019 klaar zijn voor planten zodat de eerste productie begin 2020 verwacht kan worden.  Zodra beide projecten klaar zijn zal Bushel Boy Farms totaal meer dan 19 hectare aan kassen operationeel hebben met de mogelijkheid om dit nog eens met bijna 14 hectare uit te breiden.


Bushel Boy - Mason City 3

Verse tomaten
“Deze aanzienlijke uitbreiding stelt ons niet alleen in staat om de toenemende vraag van onze huidige klanten naar verse tomaten te beantwoorden, maar ook om nieuwe klantrelaties met supermarkten, speciaalzaken en distributeurs aan te gaan in deze voor ons nieuwe regio,” aldus Steve Irland, directeur van Bushel Boy Farms. 

“Wij zijn enorm trots dat we geselecteerd zijn als bouwer en installateur van dit nieuwe kassenproject in het noorden van de Staat Iowa,” aldus Edward Verbakel, CEO van VB Group. “Met een aantal andere kassenprojecten in uitvoering in andere delen van de Verenigde Staten wordt dit ons eerste complete kassenproject in de Staat Iowa.

Ons bedrijf is al sinds 2007 actief voor Bushel Boy Farms en wij vinden het een eer dat wij onze samenwerking mogen voortzetten en met onze klant mee kunnen groeien naar nieuwe gebieden waar de vraag naar hoogwaardige kastomaten al maar toeneemt.”

Over Bushel Boy Farms
Bushel Boy Farms is in 1990 opgericht met de bouw van de eerste kas in Owatonna, Minnesota met de ambitie om jaarrond verse smaakvolle kastomaten te telen, ondanks het extreme klimaat van de Staat Minnesota.

Het bedrijf is in het noordelijke deel van de Verenigde Staten bekend geworden door de vers gerijpte smaakvolle tomaten, die het hele jaar lokaal geteeld en verscheept worden. Een ervaren team van kwekers creëert de perfecte groeiomstandigheden met de laatst beschikbare technieken, waarvan er veel vanuit Nederland voor Bushel Boy gerealiseerd zijn.

De jarenlange ervaring en goede positie in de markt stelt het bedrijf in staat een leidende rol in de lokale markt te vervullen. Bushel Boy tomaten worden op dezelfde dag geplukt, verpakt en snel verscheept om de versheid en smaak van het product te maximaliseren. 

Voor meer informatie:
VB Group 
info@vb.nl
www.vb.nl 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven