Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

In totaal 20% biologische bestrijding in Spaanse provincie

"Biologische bestrijding in Almería in paprika de norm, in tomaten nog nauwelijks"

Slechts 20% van de kasgewassen in de Spaanse provincie Almería wordt geteeld met gebruik van biologische bestrijders ondanks het feit dat de provincie al zo'n 15 jaar geleden ermee begonnen is. Toch is er sinds 2012 een stijging in de afzet van conventionele gewasbeschermingsmiddelen te zien. 

De Andalusische overheid en privé-instellingen en verenigingen hebben nu campagnes die het bewustzijn over dit onderwerp moeten verhogen. Een van de laatste was 'I love bichos', die gepromoot werd door Coexphal en als doel had geen teeltafval te hebben en kwaliteit en daarmee de goede voedingsveiligheid te verkrijgen waar Almería's tuinbouw bekend om staat. Bio-controle is een daarvoor must, zo is de algemene opinie.

"Wanneer de plantages in de eerste fase van het teeltproces zijn, gaan ze door een kritieke periode, waardoor maatregelen tegen ziekten en plagen van het uiterste belang zijn, omdat de omgevingsfactoren als vocht, licht en bodem een grote rol spelen doordat waterstress, verbranding, wortelverstikking en de ontwikkeling van pathogenen enorme schade kunnen veroorzaken. Daarom is biologische bestrijding het meest preventief." 

De situatie verschilt veel per gewas. Bij paprika's is de inzet van biologische bestrijders zo ongeveer de norm; bij tomaten, komkommers en courgette wordt het nog nauwelijks gebruikt. De groei van dit jaar wordt geassocieerd met paprika's, waarvan men een opbrengststijging van 10% verwacht na een stijging van 17% in het vorige seizoen.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven