Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het draait niet om het verzamelen van gegevens maar om het gebruiken ervan"

Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om gegevens te verzamelen in een kas dankzij alle tools die daarvoor beschikbaar zijn. Het gebruiken van de gegevens is echter nog wel een probleem: de cijfers beschikbaar maken voor de juiste persoon op het juiste moment en er op een goede manier op reageren blijft een uitdaging.

Dit is iets waar het team van Argus rekening mee heeft gehouden bij het ontwikkelen van hun nieuwe tool, Argus Live. Deze nieuwe tool is dit jaar tijdens de Cultivate gelanceerd en biedt telers een op maat gemaakte en toegankelijke app waarmee ze hun bedrijf vanaf elke locatie en op ieder moment kunnen beheren.

Toegang vanaf iedere locatie
Argus Live is ontwikkeld om mensen vanaf iedere locatie toegang te geven tot hun systeem op een mobiel apparaat. "Wanneer je door een kas loopt, zie je alle informatie die beschikbaar is in het Argus Systeem en kun je ook actie ondernemen," vertelt de vicevoorzitter en General Manager van Argus, Michael Heaven, terwijl hij het systeem toont tijdens Cultivate. “Het gebruiksgemak zal telers, vooral jongere telers, hopelijk helpen om een betere grip op hun groeiomgeving te krijgen."

Hij laat zien hoe het bedrijf dit heeft geoptimaliseerd. "We hebben veel aandacht geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid. Soms gaat het om de kleine dingen, zoals niet helemaal terug hoeven te gaan naar het hoofdscherm wanneer je de instellingen aanpast of een avondmodus met minder fel licht en het aan kunnen passen van je openingspagina om te zien wat het meest belangrijk voor je is.

En toegankelijkheid is ook essentieel. Je kunt met iedere dienst grote hoeveelheden gegevens verzamelen, maar om mensen met deze gegevens te laten werken, zijn er verdere stappen nodig. Dankzij de nieuwe soorten grafieken, zie je meetklokjes in plaats van een tabel met nummers. Je ziet dat de wijzer tussen het minimum en maximum ligt met een marge die je zelf kunt instellen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de gegevens die de dienst levert te lezen."


Michael Heaven van Argus Live op de Cultivate 2019

Grotere telers
Doordat veel glastuinbouwbedrijven op dit moment aan het opschalen zijn, zullen veel hoofdtelers hun team waarschijnlijk toegang willen geven tot een klimaatcomputer, maar niet alles openbaar willen maken. Aan de andere kant zullen kleinere telers waarschijnlijk graag de voordelen willen hebben van automatisering, maar geen duur en ingewikkeld klimaatsysteem aan willen schaffen. Voor beide soorten telers is een Argus Live abonnement de oplossing.

“Als je werkt met de standaard instellingen, is Argus Live een handige tool voor telers om gegevens uit hun kas in te verzamelen en in hun teeltcyclus te gebruiken. De dienst maakt veel verschillende soorten gegevens beschikbaar op je mobiele telefoon of tablet. Het kan standaard rapporten genereren die 's ochtends besproken worden.

Ook kun je kijken naar eerdere groeigegevens en historische gegevens en bekijken wat de invloed van bepaalde veranderingen op bijvoorbeeld de oogst is. Je kunt kunt bepaalde onderdelen waar je je op wilt richten nader onderzoeken en deze zijn allemaal heel gemakkelijk toegankelijk. Op deze manier kan het systeem telers helpen om op een gemakkelijkere manier betere en standaard werkwijzes te introduceren."

Natuurlijk kan dit ook gedaan worden voor grotere telers en er is zelfs nog meer mogelijk. Het systeem is gebouwd voor bedrijfsbrede integratie. "Met Argus Live kunnen mensen zelf parameters instellen," zegt Michael. "Een hoofdteler kan zelf bepalen wie wat binnen het systeem kan doen: hij kan een aangepast landingspagina instellen die alle assistenten eerst zien. Zo kan iedereen binnen het bedrijf het systeem gemakkelijk gebruiken zonder tegen problemen aan te lopen. De hoofdteler kan dan toegang krijgen tot de systeemrapportage om te bekijken wie als laatste veranderingen aan bijvoorbeeld het systeem en de vruchtbaarheidscyclus heeft aangebracht. Ook kun je op afstand verbinding maken met de faciliteit, zodat je ook kunt controleren of alles goed gaat als je bijvoorbeeld in het buitenland zit." 

Prijzen
Argus Live wordt de eerste abonnementsdienst van Argus Controls. “We wilden de dienst kunnen blijven updaten en nieuwe opties toevoegen," zegt Michael. “We zullen nieuwe inhoud blijven toevoegen aan de dienst, zo om de drie of vier maanden. Maar we willen de dienst ook betaalbaar houden, omdat onze klanten heel belangrijk voor ons zijn. Een abonnementsdienst was daarom de beste optie. We denken dat dergelijke abonnementen de toekomst zijn voor de tuinbouwsector."

 

Publicatiedatum: