Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nu nog blauw wolkendek, straks draait het om kunstmatige belichting

Bouw vertical farm WUR Bleiswijk van start

Afgelopen juli werd bekend dat de Wageningen University & Research in Bleiswijk daglichtloos gaat telen. Inmiddels is de bouw van de onderzoeksfaciliteit van start gegaan, zo blijkt uit een LinkedIn-update van Jan Willem de Vries. 

"Voor het onderzoek naar gewasrespons onder daglichtloze condities wordt een unieke faciliteit gerealiseerd. Een faciliteit die uit meerdere, volledig beheersbare ruimten zal bestaan Deze ruimten moeten mogelijkheden van toegepast onderzoek bieden die aanvullend zijn op bestaande cellen in Wageningen.

De beoogde daglichtloze kweekcellen onderscheiden zich in termen van lichtniveau, dynamische sturing én metingen. Het onderscheidende karakter ligt in de mogelijkheden voor monitoring van de plant fysiologische aspecten (zoals fotosynthese van het gewas voor de gehele ruimte), en de nutriënten en water efficiëntie.

Hiervoor hebben de ruimtes een hoge isolatie waarde en een hoge mate van luchtdichtheid (vergelijkbaar met eisen aan Controlled Atmosphere opslag). De afzonderlijke cellen krijgen de mogelijkheid van lichtsturing middels dynamische lichtrecepten en hebben de optie in zich om door energie en klimaat monitoring de resource input vast te leggen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven