Voor nieuwe gebruiker van e-CertNL door Brexit:

KCB organiseert opleidingsbijeenkomst werken met e-CertNL

Het KCB organiseert in oktober wederom opleidingsbijeenkomsten speciaal voor bedrijven die door Brexit voor het eerst te maken krijgen met exporteren naar een zogeheten ‘derde land’. Bij een no-deal Brexit wordt het VK al vanaf 1 november een derde land.  Hierdoor krijgt u mogelijk al op korte termijn te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten, een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. Na Brexit heeft u voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL. Zorg dat u op tijd bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer?
Het KCB organiseert in Zoetermeer een viertal opleidingsbijeenkomsten voor het gebruik van e-CertNL. Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor de productgroepen groenten en fruit (AGF) en voor snijbloemen en potplanten (Sierteelt).

Dinsdag 8 oktober van 08.30 tot 11.30 uur, bijeenkomst AGF
Dinsdag 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst Sierteelt
Vrijdag 11 oktober van 08.30 tot 11.30 uur, bijeenkomst Sierteelt
Vrijdag 11 oktober van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst AGF

Locatie
Kantoor KCB
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer

Hoe aanmelden?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB als gevolg van Brexit? Registreert u zich dan hier bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het aanmeldingsformulier e-CertNL. Wenst u met meerdere personen van uw organisatie te komen, vul dan per persoon een aanmeldingsformulier in.

Let op: Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Zorg dat u beschikt over een inlogcode.

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd?
Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen op een rij gezet die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.

Bron: KBC


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.