Einde seizoen nadert: tijd om de goten en daken van kassen schoon te maken

We zullen je niet vervelen door het opnieuw over het belang van hygiëne in de tuinbouwsector, virusdruk of het organiseren van je gewasrotatie te hebben. In dit artikel hebben we het alleen over verschillende oplossingen voor deze problemen. Eén van de producten die recent op de markt is gebracht is de Hortiwash. Dit bijzondere apparaat kan gebruikt worden om goten schoon te maken.

De Hortiwash kan ook uitgerust worden met een kopstuk, waardoor het ook geschikt is om de glazen wanden van kassen mee schoon te maken.

Schaarliftsysteem
De Hortiwash is gemaakt van roestvrij staal. Dankzij de bedieningspost kunnen de spuitstukken op verschillende hoogtes werken, variërend van 20 tot 100 cm en dit kan aangepast worden door middel van het schaarliftsysteem onder het platform.

Aan de achterkant van de wasinstallatie is een hogedrukspuit geïnstalleerd, waar een waterslang van tot 250 meter op aan kan worden gesloten. Er worden turbospuitstukken gebruikt om de goten schoon te maken en die kunnen zelfs de meest vieze goten weer brandschoon maken.


Technische gegevens over de Hortiwash: LxWxH: 2010x870x2180 mm, werkplatform 455x670 mm. De machine weegt 350 kg en het platform kan in hoogte aangepast worden van 500 mm tot 1000 mm. De waterbestendige motorkracht is  0,5 kW en de machine werkt op onderhoudsvrije gelbatterijen van 140Ah.  

Volledig afgesloten behuizing
Zowel de aandrijfmotor als de motor van de slanghaspel hebben IP-66-bescherming. De elektronica van het apparaat zijn verborgen in een volledig afgesloten behuizing.

Dankzij het aandrijfsysteem kun je met verschillende CTC-pijpen van 420-600 mm werken, afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt. De assen hoeven niet langer vervangen te worden en dankzij de ingebouwde batterijen kan het apparaat acht uur lang achtereen gebruikt worden.

De Hortiwash is ook beschikbaar in een versie die op de Hortitech 2HD 3.0 gemonteerd kan worden. Deze trolley heeft onlangs een update ondergaan om dat veiligheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Voor meer informatie:
Maryniaczyk
Karol Korzeniewski

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.