Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Almería heeft eerder geoogst dit jaar, maar is mogelijk ook eerder klaar"

Eind aan 'bevredigend' paprikaseizoen in Spaanse Murcia

Het paprikaseizoen in Murcia loopt op zijn einde, terwijl de geoogste volumes in Almería toenemen. Hoewel de prijzen voor paprika uit Murcia in augustus daalden, was er dit seizoen sprake van zeer hoge veilingprijzen, met gemiddelden van meer dan €2 per kilo.

"Aan het einde van het seizoen daalden de prijzen, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over het seizoen", zegt Ángel García Izquierdo, directeur van het in Murcia gevestigde bedrijf Soltir.

"In augustus werd er paprika geoogst voor de verwerkende sector, voor een gemiddelde prijs van €0,30 tot €0,40 per kilo, wat niet slecht is. Almería was dit jaar eerder met meer volume aanwezig, aangezien er ook eerder geplant was. Het is normaal dat de markt de paprika van het nieuwe seizoen prefereert boven die van ons, waarvan het seizoen al op zijn einde loopt. Anderzijds is dit ook een positieve ontwikkeling voor ons, aangezien het betekent dat Almería mogelijk eerder eindigt komend voorjaar, wanneer de oogst in Murcia van start gaat", aldus Ángel García.

De paprikaprijzen op de veilingen in Almería liggen momenteel behoorlijk hoog, met name voor de langwerpige Lamuyo paprika. De prijs voor deze paprika ligt boven de €2,05 per kilo en die van de groene Lamuyo paprika boven de €1,10 per kilo. De gele blokpaprika wordt genoteerd op meer dan €1,40 per kilo, de rode op ongeveer €0,85 per kilo en de groene op bijna €0,60 per kilo.

 

Voor meer informatie:
Ángel García Izquierdo
Soltir
T: +34 968 334 800
Autovía San Javier-Murcia, Km22. 
30592 San Cayetano. Murcia
angel@soltir.com
www.soltir.com

Publicatiedatum: