Philip van Geest, Van Geest International:

"Paprikaprijs maakt duikeling, reëler prijsbeeld komkommers en prima prijzen losse tomaten"

Tholen - Als gevolg van de slechte overloop van de zettingen door de hete periode waren de afgelopen weken de paprika's zeer goed aan de (dag)prijs. "Rode paprika's werden verkocht voor 10-13 euro per doos, gele zelfs even voor 16-18 euro per doos en mede door de vraag vanuit de Verenigde Staten liep de prijs van de oranje paprika's ook mee. Alleen de groene paprika's bleven wat achter met een prijsniveau van 4 - 5,50 euro per doos. Afgelopen week is de productie toegenomen en zijn de prijzen ongeveer gehalveerd. Prijzen liggen nu op een normaler zomerniveau", vertelt Philip van Geest van Van Geest International.

"Ook de Poolse paprika's zijn nu volop op de markt, net als Spanje dat vanwege de hoge prijzen ook paprika's exporteerde in plaats van af te zetten op de binnenlandse markt", vervolgt de exporteur. "Ook de aubergines lopen redelijk goed weg, al hadden de prijzen eind vorige week een dip met een niveau rond 3-4 euro per doos. De productie zal deze week lager zijn, dus er is wel hoop op een prijsopleving. Komkommers zijn na een lange, stabiele periode op een vriendelijk niveau ook wat in prijs gezakt, van 5,50-6 euro per doos naar 3-4 euro en dat vormt nu ook een reëler prijsbeeld dan de weken ervoor."

"Trostomaten lopen redelijk weg, al zijn de producties niet enorm en dat vooruitzicht is ook niet positiever. Prijzen stegen afgelopen week licht stijgend van 3,25 naar 4,50 euro per doos. De prijs van losse tomaten is deze week gestegen en zijn voor de tijd van het jaar redelijk aan de prijs. De productie is zeer laag en verplichtingen en breedgedragen vraag zorgen voor prima prijzen voor de telers. Deze zijn gestegen van 4 naar 5,5-/6 euro per doos. Ook in Polen zijn de tomaten duur, zodat dit de markt niet naar beneden haalt. Cherrytomaten hebben hevig last van aanvoer vanuit Spanje en Marokko en prijzen liggen dan ook op een laag niveau van 3-4 euro voor een doos 9x250 gram", besluit Philip.

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl
www.vgibv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven