Italiaanse coöperatie kijkt naar uitbreiding export naar West-Europa

Op Sicilië gaat het paprika- en courgetteseizoen binnenkort van start

"Alles is gereed voor het paprika- en courgetteseizoen in Palma di Montechiaro op Sicilië, dat dit jaar profiteert van goede weersomstandigheden," zegt Antonio Morreale, van de coöperatie Agricola Bio Hortus. 

Antonio Morreale (midden) met twee collega's: Lillo Vella (links) en Calogero Celona (rechts)

Courgettes worden van oktober tot mei geoogst en paprika's van oktober tot juni. Vorig jaar werden er 535 ton donkergroene courgettes geoogst (80% van het totaal), evenals 100 ton lichtgroene courgettes en 80 ton paprika's. Samen met artisjokken zijn dit de voornaamste producten van het bedrijf.  

"De markt, en dan met name binnen- en buitenlandse retailketens, stellen steeds hogere eisen op het gebied van voedselveiligheid. We staan hier volledig achter en telen onze groenten met respect voor de natuur door nuttige insecten in te zetten om het gebruik van chemische gewasbescherming te kunnen verminderen. Om deze reden zijn onze producten vrij van residuen."

"De oogst ziet er uitstekend uit. We zetten onze producten met name in Italië af maar exporteren ze ook naar een aantal overzeese markten (zo'n 15% van het totaal) waaronder Nederland, België en Duitsland. We willen onze markten in het buitenland uitbreiden omdat we over de noodzakelijk faciliteiten en logistieke mogelijkheden beschikken om dit te kunnen doen. We zijn in staat om onze groenten binnen één dag te oogsten, verwerken, koelen en verladen."

Bio Hortus heeft een pakstation dat voldoet aan de internationale hygiënestandaarden en waar voedselveiligheid voorop staat.

"We zijn in de loop der jaren gegroeid dankzij de hoge kwaliteit van onze producten, onze punctualiteit en het respect dat we voor onze partners hebben. We hebben veel vertrouwen in onze partners die zich strikt aan onze eisen houden. De geweldige feedback die we van klanten krijgen, is een stimulans voor ons om nog verder te groeien."

Cooperativa Agricola Bio Hortus is in het bezit van de certificaten GlobalGAP en GRASP. 

 

Voor meer informatie:
Bio Hortus Società Coop. Agricola 
Contrada Senia Albanazzi Snc
92020 Palma di Montechiaro (AG)
Tel.: +39 0922963737
Email: biohortus@libero.it
Website: www.biohortusag.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.