Meer bezoekers op tweede beursdag Asia Fruit Logistica

Tholen - Nadat de regering van Hong Kong de omstreden uitleveringswet heeft ingetrokken, konden de bezoekers van de Asia Fruit Logistica zich onbekommerd begeven op de beursvloer op de tweede dag. Het bezoekersaantal lag hoger dan de eerste beursdag, wel geven standhouders aan dat het totale bezoekersaantal zo'n 30% lager is dan vorig jaar. Toch zijn de meeste standhouders tevreden over de opkomst en de kwaliteit van het bezoek.


Pieter van Kleef van Sormac

Nederlandse standhouders geven zelfs aan dat er meer bezoekers waren bij de start van het evenement. Ook Britse exporteurs maken van de gelegenheid gebruik om de Asia Fruit Logistica te gebruiken als platform om hun fruit naar Aziatische markten te exporteren. Italiaanse standhouders geven aan dat er veel geïnteresseerde kopers uit India aanwezig zijn voor appelen en kiwi's. Vorig jaar verkochten de Italiaanse exporteurs al een aanzienlijk volume in India.


Van Amerongen

Ook Chinese en Vietnamese standhouders merken dat het wat minder druk is dan afgelopen jaren, hoewel de belangrijkste klanten nog altijd aanwezig zijn, maar de opkomst van nieuwe, potentiële klanten valt hen wat tegen. In de Egypte-stands is het de hele dag druk en veel exposanten hebben een volle agenda, wel geven enkelen aan wat teleurgesteld te zijn dat sommige klanten niet op kwamen dagen.


De crew van Rijk Zwaan

Zuid-Afrika heeft dit jaar de appelexport naar China flink weten te verhogen, maar heeft met de perenexport een teleurstellend seizoen naar Europa achter de rug. De Australische kersenbomen staan in bloei en exporteurs hopen op een goed seizoen. Tijdens de beurs werd de samenwerking bekendgemaakt tussen BGP en het Australische Fresh Solutions.


Manter en Burg

Koreaanse bedrijven hebben veelal hun peren en druiven meegenomen en zijn op zoek naar kopers uit Azië. De Filipijnse exporteurs promoten vooral bananen en ananas. Het aantal Taiwanese standhouders is in vergelijking met vorig jaar toegenomen. Om mensen naar de stand te lokken, kon er vers en bewerkt fruit worden geproefd. Ook Taiwanese groenten werden op de beurs gepromoot. De Maleisische exporteurs tenslotte mogen vanaf 30 mei diepgevroren durian naar China exporteren en staan op de beurs om van deze marktopening te profiteren.


BelOrta


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.