"mix van colleges, practica en bedrijfsbezoeken spreekt aan"

WUR summerschools razend populair

Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus is het verre van rustig op de Wageningen Campus. Een groot deel van de werknemers en praktisch alle studenten mogen dan op vakantie zijn, er zijn ook medewerkers die doorwerken en de Summer Schools mogelijk maken. 

Summer School Green Genetics, Wageningen Campus Tour.

Sterker nog, niet alleen vanuit Wageningen University & Research maar ook vanuit de gehele food- en agrisector wordt er door bedrijven bijgedragen aan deze programma’s. "De mix van colleges, groepsopdrachten, practica en bedrijfsbezoeken maken deze programma’s zo geslaagd", aldus Liesbeth Vallinga, programmamanager van de Summer Schools.

Concentratie bij de Summer School Plant Phenotyping 

Aanmeldingen in overvloed
Dit jaar waren, zoals elk jaar, de Summer School Greenhouse Horticulture en Summer School Green Genetics wederom populair en snel gevuld. De Summer School Green Genetics staat open voor BSc studenten uit specifieke studierichtingen die op basis van hun CV en een motivatiebrief geselecteerd worden. "We kregen dit jaar ruim 170 applicaties binnen vanuit heel de wereld, terwijl er maximaal 35 studenten mee mogen doen", vertelt Liesbeth.

Summer School Green Genetics, bedrijvenmarkt

Gewaardeerde programma's
De Summer Schools worden erg gewaardeerd door de deelnemers en behoren al jaren tot de best beoordeelde programma’s van Wageningen Academy. Met name de open sfeer, de grote betrokkenheid  van docenten, contacten onderling alsmede de soepele organisatie en duidelijke informatie van alle zaken.  

Tijdens een van de seminars sprak Jouke Campen over de haalbaarheid van hightech telen onder glas, waarbij ze Saoedi-Arabië als voorbeeld nam.

Image Analysis on Plant Phenotyping, college van Gerrit Polder.

Excursies 
De excursies tijdens de Summer Schools gaan naar diverse bedrijven in heel Nederland. Bij de Summer School Insects as Food and Feed zijn de deelnemers zelfs de grens over geweest voor een bezoek aan de KU Leuven. De studenten van de Summer School Green Genetics zijn onder andere bij Dekker Chrysanten, SeedValley, De Ruiter Seeds en Naktuinbouw langs geweest.

Op bezoek bij Yilmaz Radijs... (Greenhouse Horticulture)

...Koppert... (Greenhouse Horticulture)

...De Ruiter Seeds. (Green Genetics)

Blijvers in de sector
De Summer School Green Genetics heeft een speciale plek tussen alle programma’s. Deze is namelijk niet bedoeld voor professionals, maar voor BSc studenten. Het heeft als doel de deelnemers met zowel Wageningen University & Research als de Nederlandse veredelingssector kennis te laten maken. "Vorig jaar was de tiende editie en hebben we gekeken hoeveel deelnemers op de Wageningen Campus zijn gaan studeren op basis van dit programma en hoeveel er terecht zijn gekomen in de sector. We waren onder de indruk. Bijna elk bedrijf wat we bezoeken kent inmiddels wel een of meerdere oud-deelnemers van het programma. Dat is precies waar het programma mede voor is ontworpen en opgezet!" 

Voor meer informatie:
Wageningen University & Research
www.wur.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven