"Goede planning leidt tot groei"

De voorbereidingen voor het aankomende seizoen op het Italiaanse Sicilië zijn in volle gang. 

Vittorio Gona

De afgelopen 20 jaar heeft Sicilië zich gespecialiseerd in de teelt van biologische groenten en fruit, waar op Europese markten veel vraag naar is. Eén van de bedrijven die zich hiermee bezighoudt, is de coöperatie Alba Bio, in Ragusa in het zuidoosten van Sicilië. 

"We bereiden momenteel alles voor het nieuwe seizoen voor. We hopen nog meer producten van een nog hogere kwaliteit te kunnen leveren. Een aantal van onze klanten heeft ons gevraagd om onze productie van mini-pruimen te vergroten. Dit seizoen heeft Alba Bio echter een kleinere oogst dan normaal vanwege slechte weersomstandigheden," legt voorzitter Vittorio Gona uit. 

"Ons werk wordt dus gewaardeerd ondanks de soms agressieve concurrentie uit het buitenland, die profiteert van goedkope arbeid."

"We hebben de hoeveelheden van de diverse producten geraamd aan de hand van eerdere orders en zo een planning opgesteld om een zo consistent mogelijke aanvoer aan onze klanten te kunnen garanderen."

 

"We hebben eveneens het aantal klachten van onze partners weten te verminderen van 2,55% naar 2,03%. Dit lijkt misschien een klein percentage maar het duidt wel op een veranderende trend en getuigt van de goede kwaliteit van onze producten. We proberen daarnaast de logistieke keten te verbeteren door de tijd tussen de verschillende stappen (oogsten, verwerken, verladen) te verkorten."

De afgelopen 20 jaar is Alba Bio zowel landelijk als internationaal uitgegroeid tot een referentiepunt voor de teelt en export van biologische AGF. De belangrijkste markten van het bedrijf zijn Scandinavië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België, etc. 

De coöperatie Alba Bio probeert haar partners ervan te overtuigen om te experimenteren met de teelt van vijgen, amandelen, avocado's, citroenen, limes, sinaasappelen, granaatappelen, pitloze druiven, kersen en Saturn-perziken.

Alba Bio is in het bezit van certificaten zoals BIO 834/07, GlobalGAP, GRASP, BIO Suisse en IFS Food en hoopt volgend jaar het Demeter-keurmerk te ontvangen. 

 

Voor meer informatie:
O.P. Coop. Alba Bio 
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) - Italy
Tel.1: +39 932 239003
Tel.2: +39 3357856242 (Commerciale)
Fax: +39 932 616014
Email: info@gruppoalbabio.it
Website: www.gruppoalbabio.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven