Britse en Europese biocharbedrijven slaan handen ineen

Biocharbedrijven Carbon Gold en Carbofex hebben hun handtekening gezet onder een commerciële samenwerkingsovereenkomst waarmee beide bedrijven hun positie op de Britse en Europese markt willen versterken. 

Carbon Gold levert biochar in onder meer de glastuinbouw in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het bedrijf gaat nu samenwerken met het in Finland gevestigde Carbofex, een producent van biochar met een gepatenteerde technologie die de productie van zeer pure (met een laag PAK-gehalte) en actieve (600 m3/g) biochar, gecertificeerd door de EBC, mogelijk maakt.

In de overeenkomst hebben Carbon Gold en Carbofex overeenstemming bereikt over de productie en afzet van biochar, het eigendom van de resulterende koolstofkredieten en andere potentiële synergieën of commerciële kansen waar beide bedrijven van kunnen profiteren.

Simon Manley en Sampo Tukianen op de 2019 IBI Biochar Study Tour in Finland

Simon Manley, CEO van Carbon Gold: "We gaan al heel lang goed om met Carbofex en deze samenwerking komt voor beide bedrijven op een heel kritiek moment. We zijn allebei op zoek naar investeringen om op te schalen en deze joint venture maakt ons aantrekkelijker voor potentiële strategische investeringspartners. En met een steeds waarschijnlijker wordende no-deal Brexit is het hebben van productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa van onschatbare waarde voor beide partijen."

Sampo Tukianen, CEO van Carbofex: "We zullen allebei toegang krijgen tot nieuwe markten als gevolg van deze samenwerking. Carbon Gold is de leider in biochar en Carbofex zal enorm profiteren van de producten, wetenschap, branding en marktbereik die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd. En onze EBC-certificering en registratie bij PURO voor de handel in koolstofverwijdering brengt nieuwe routes op de markt voor Carbon Gold."

Voor meer informatie:
Carbon Gold
sales@carbongold.com
www.carbongold.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.