Rijk Zwaan focust op samenwerking met biologische partners

De vraag naar biologische groenten neemt nog altijd toe. De waarde van deze markt is de voorbije 18 jaar van €16,2 miljard naar ruim €90 miljard gegroeid (bron: Ecivia Intelligence). De afzet stijgt jaarlijks, met name in Europa en Noord-Amerika. Dit stelt de hele biologische keten, van telers, handelaren tot aan retailers, voor grote uitdagingen. Rijk Zwaan gaat deze uitdagingen nu aan en roept haar partners op om samen te werken en de krachten te bundelen. 

De grotere vraag naar biologische groenten is eenvoudig te verklaren. Consumenten zijn zich in toenemende mate bewust van het milieu, de kwaliteit van producten en de voedselveiligheid. Wereldwijd groeit de aandacht voor duurzaamheid en ook dit geeft de populariteit van biologische voedingsmiddelen een extra impuls. 

De biologische teelt vereist echter extra aandacht van alle partners in de keten. Te beginnen met de teler. Wetgeving maakt het biologisch telen van groenten tot een uitdaging. Rijk Zwaan is zich hier van bewust en helpt telers bij het naleven van de nieuwste regelgeving maar ook bij de keuze voor de meest geschikte rassen en zorgt op deze manier voor een interessant en gevarieerd bioschap. 

Heleen Bos, marketingspecialist Organics bij Rijk Zwaan: “Het is ons doel om onze kennis te delen met onze partners om de biocategorie naar een hoger niveau te tillen. Het bieden van technische kennis over rassen, teeltomstandigheden en wetgeving, evenals het delen van marktkennis en consumententrends zijn van belang voor alle partners in de keten. We zijn er heilig van overtuigd dat samenwerking ons sterker zal maken en een gezonde groei van de biocategorie mogelijk zal maken."

De komende maanden zal Rijk Zwaan zich in de media en tijdens evenementen richten op de biosector. Het bedrijf zal alle partners uit de keten met elkaar in contact brengen om kennis te delen en te blijven focussen op de kwaliteit van het aanbod. Om dit kracht bij te zetten, zal het bedrijf een aantal speciale evenementen organiseren voor haar biologische partners. Binnenkort volgt hierover meer informatie. 

Heleen Bos: “Ons team van specialisten staat klaar om biologische telers en partners te ontmoeten en ondersteunen. We blijven de markttrends volgen en onze afdeling veredeling zal binnenkort een aantal zeer interessante rassen presenteren. Samenwerking is essentieel voor ons om sterker te worden en een gezonde groei van de biosector veilig te stellen. Dit is onze visie op een gezonde toekomst."

Meer over de benadering van Rijk Zwaan is hier te lezen; www.rijkzwaan.com/organics.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.