Holland Paviljoen op Fresh Business Expo Ukraine 2019

Meedoen in de snel groeiende tuinbouwsector van Oekraïne

De Oekraïense tuinbouwsector ontwikkelt zich snel. Met dank aan het vrijhandelsverdrag tussen Oekraïne en de EU hebben telers nieuwe exportmarkten binnen de EU gevonden en wordt er momenteel flink geïnvesteerd door Oekraïense telers om te kunnen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en de reguliere normen voor voedselveiligheid.

De achtste editie van de Fresh Business Expo Ukraine (3-5 december 2019) is een kans om een kijkje in Ukraine te nemen en de ontwikkelingen van dichtbij te zien. Op de beurs zal ook een Holland Paviljoen aanwezig zijn, ondersteund door de Nederlandse ambassade in Kiev. De beurs wordt wederom gehouden in het International Exhibition Centre (IEC) in Kiev.

Nederlandse bedrijven kunnen in het Paviljoen deelnemen vanaf EUR 1.190,-. Deelname aan het Holland Paviljoen is inclusief de organisatie van professionele standbouw, catering en collectieve receptie service.

Fresh Business Expo is het enige B2B evenement in Oekraïne dat zich exclusief richt op de groenten- en fruitsector. De beurs wordt sinds 2011 georganiseerd. 

Een van de onderdelen van Fresh Business Expo is de jaarlijkse conferentie “Fruits & Vegetables of Ukraine” die tijdens de beurs wordt georganiseerd door Fruit Inform. Beurs en conferentie trekken samen vele vakbezoekers; van telers tot handelaren en van supermarktinkopers tot importeurs.

Goede vooruitzichten Oekraïne
De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal 2019 met 4,6% gegroeid. Het groeipercentage is hoger dan van enig ander land in de EU, behalve Hongarije en Roemenië (5,1% en 4,6%).

Oekraïne biedt volgens de beursorganisatoren dan ook veel potentie voor leveranciers van kassen en overige toeleveranciers, uitgangsmateriaal, verwerking en verpakking, (gekoelde) opslag en andere aanverwante producten.

In de afgelopen drie jaar is het areaal met kasgroenten in Oekraïne geleidelijk toegenomen. Volgens officiële gegevens ging het in de periode 2016-2018 om een jaarlijkse toename van gemiddeld 9%. Analisten merken op dat de grootste stijging werd genoteerd in 2018.

Oekraïne is het op vier na grootste fruit-, groenten- en bessen producerende land in Europa.

Voor meer informatie:
Grimco Trade Holland
Benno Grimberg
+31 53 478 0443
info@grimco.nl 

Nova Exhibitions B.V.
Kuno Jacobs
+31 85 401 73 97
info@nova-exhibitions.com 

www.freshbusiness-expo.com 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.