80% van de tomaten uit Extremadura bestemd voor de export

De Spaanse regio Extremadura exporteert 80% van haar tomaten naar landen over de hele wereld. Halverwege het tomatenjaar hebben de bedrijven in de regio 2,5 miljoen ton op contractbasis verkocht, geoogst vanaf in totaal 23.000 hectare. De minister van Landbouw, Begoña García Bernal, heeft tijdens haar bezoek aan de hoofdvestiging van de coöperatie Pronat en Don Benito toegelicht, dat 75% van de productie naar landen van de Europese Unie gaat en dat 5% bestemd is voor landen op andere continenten. 

Het oogstjaar verloopt normaal en heeft hetzelfde niveau als afgelopen jaar. Met een prijs van €75,64 per ton, ondervindt de regio voordeel van de internationale prijsstijging. 'Dit jaar is niet het beste productiejaar voor Italië, de EU en China en wij profiteren daarvan', stipt de minister aan. 

Het oogstjaar eindigt eind september als het bedrijf Pronat dagelijks zo'n 5200 ton verwerkt zal hebben, dankzij de inzet van de huidige 358 werknemers. 

Garcia benadrukt dat de tomatensector van Extremadura 'toonaangevend is voor diens economie, een motor  die zelfs in de zware jaren van de crisis bleef draaien en voor werkgelegenheid zorgde, exporteerde naar de halve wereld, innovatie toepaste en vooral een product van hoge kwaliteit leverde'. 

Bron: hoy.es

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven