Eerste oogst geplant in oktober 2019

Voormalige showroom autodealer omgetoverd in vertical farm

De eerste planten in de nieuwe vertical farm van het Russische iFarm zijn geplant. Het project is gevestigd in de stad Novosibirsk en heeft stellages met acht verdiepingen. Het is het eerste project van deze omvang dat door het team van iFarm wordt uitgevoerd.

“Onze technologieën voor vertical farming zijn opnieuw geslaagd voor een test", laat medeoprichter Konstantin Ulyanov trots weten. "Eerder bouwden we kleine teeltbedrijven waar we de automatisering van testten en ook testen uitvoerden op het gebied van de smaakkwaliteit van de sla en kruiden. We hebben geleerd om de technologie goed in te schalen (drie keer voor dit project) en hebben het aantal variëteiten dat in deze vertical farm kan worden geteeld uitgebreid."

iFarm is een Russische vertical farm die zowel teeltbedrijven exploiteert als de technieken voor die exploitatie levert. Het bedrijf doet ook veel onderzoek om het beste uit bladgroenten, groenten, bessen en bloemen te halen. Eerder dit jaar hebben ze een laboratorium geopend voor eetbare bloemen. Momenteel realiseren ze ook projecten in de buurt van Moskou. De bouw van drie teeltbedrijven gaat deze maand van start. "De volgende stap is om dergelijke teeltbedrijven op te starten via distributeurs, zoals we dat nu al in het buitenland doen", aldus Ulyanov. Er wordt bijvoorbeeld een iFarm showroom gerealiseerd in Helsinki.

Serieuze cijfers
Het nieuwe teeltbedrijf bevindt zich in het gebouw van een voormalige autodealer. Om dit gebouw klaar te maken voor de binnenteelt, is 20 ton bouwmateriaal gebruikt, waar 90 stellages met elk acht verdiepingen van zijn gebouwd. Het bevat ook drie kilometer aan bedrading, 20 vierkante meter aan scheidingswanden en 1.000 meter aan pijpleiding. Er zijn tien mensen voor nodig geweest die in twee ploegen onafgebroken - zonder een vrije dag te nemen - werkten om de rekken in 30 dagen te monteren. Ze boorde 3.333 gaten en gebruikten 600.000 onderdelen om de 90 rekken in elkaar te zetten.

De eerste zaden werden eind augustus geplant. Zes soorten bladgroenten worden geteeld op 749 planken: Romaine sla, boerenkool, snijbieten, bladsla, basilicum en paksoi. Het totale teeltoppervlak zal 1.000 vierkante meter bedragen en de geplande productiecapaciteit is 42 duizend potten per maand.

Pesto
De nieuwe productielocatie zal worden uitgerust met een verwerkingscentrum om pesto van de rucola en de basilicum te maken en ook om gezonde chips, oliën en verse sappen te vervaardigen. Een ander deel van het teeltbedrijf wordt een showroom: bezoekers kunnen het teeltproces van buitenaf bekijken dankzij de glazen scheidingswanden.

De vertical farm is gebouwd met behulp van particuliere investeringen. De investering in een vertical farm van deze omvang moet naar verwachting binnen 5 jaar kunnen worden terugverdiend. Het teeltbedrijf zal 25 tot 30 ton groen per jaar kunnen telen met een productiemarge van 27%. Het is de bedoeling dat de eerste gewassen in oktober 2019 geoogst zullen worden.

Het bedrijf Vega-Absolut fungeert als een strategische en technologische partner van iFarm. De eerste verticale iFarm met een showroom van 300 vierkante meter teeltoppervlakte is momenteel operationeel op de science campus van Novosibirsk.

Voor meer informatie:
iFarm
ifarmproject.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.