Koppert Machines bouwt extra productieruimte:

“Vanaf dit najaar extra ruimte voor steeds grotere projecten”

Er wordt druk gebouwd aan de Vlotlaan in Monster. Machinebouwer Koppert Machines is namelijk aan het uitbreiden. Er komt een nieuwe productieruimte bij. “We zien de projecten steeds groter worden en dus hebben we extra ruimte nodig om zelf ook mee te groeien en aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen”, vertelt Paul Koppert.


7 juni: tijd voor het slaan van de eerste paal

Voordat een machine vanuit Monster naar de klant vertrekt, wordt de complete machine of productielijn in Monster volledig opgebouwd en getest. “We hebben twee jaar geleden aansluitend achter ons bestaande pand grond bijgekocht van de buren. 1200 vierkante meter in totaal. Ruim 800 vierkante meter daarvan wordt nu bebouwd met een productieruimte, terwijl de rest een overkapt buitenterrein wordt voor opslag.”


17 juli: beton storten

Koppert is de laatste jaren gegroeid in de verpakkingsoplossingen voor snackgroenten, waaronder de inmiddels bekende Multipackers voor snacktomaten. Maar ook in radijs, daar waar het voor het bedrijf allemaal begon, blijft er vraag naar automatisering. “We zijn in radijsautomatisering wereldwijd marktleider en zien daar dat de markt stabiel is en zelfs licht groeit.”


27 augustus: hoogste punt bereikt, vlag gehesen

Vandaag de dag ontkomen bedrijven er niet aan om over duurzaamheid na te denken. Niet alleen bij hun producten zelf, maar ook bij hun productieproces. In Monster komen er daarom ruim 500 zonnepanelen op het dak, goed voor 102.500 Kwh per jaar. “We verwachten hiermee 80% van onze nodige stroom op te wekken”, aldus Paul. “Voor de vloerverwarming in ons pand hebben we 4 bronnen aangeboord van ruim 100 meter diep om zo voldoende warm water rond te pompen. En uiteraard wordt de nieuwe productieruimte, net als ons hele huidige gebouw, uitgerust met ledverlichting.”

Paul verwacht in oktober/november volledig operationeel te zijn. “Maar terwijl er achter ons pand gebouwd wordt, draait de hele toko ook gewoon door. De vraag naar automatisering en machines staat immers niet stil.”

Voor meer informatie:
Koppert Machines
www.koppertmachines.nl
info@koppertmachines.nl

Paul Koppert
p.koppert@koppertmachines.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven