Drees Peter van den Bosch nieuwe manager innovatienetwerk Foodsquad

Per 1 september 2019 is Drees Peter van den Bosch de nieuwe manager van Foodsquad. "Ik wil helpen de transitie naar een ander voedselsysteem te versnellen en me er breder voor inzetten. Daarom heb ik me eind 2018 teruggetrokken uit de dagelijkse leiding van Willem&Drees en ben gaan nadenken over een volgende stap.” 

Drees Peter richtte in 2008 samen met Willem Treep 'Willem & Drees' op, een bedrijf dat zich aanvankelijk richtte op het leveren van lokale producten aan retailpartijen en cateraars. " Met Willem&Drees wilden we eten uit de buurt beschikbaar maken op een makkelijke manier en producenten en consumenten weer echt met elkaar verbinden. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de keten van voedsel en nu bij Foodsquad zijn duurzame ketens ook een kernthema." 

Met zijn nieuwe functie hoopt Drees Peter een bijdrage te leveren aan een transitie naar een duurzaam voedselsysteem. "We zullen als maatschappij de slag gaan maken naar een voedselsysteem dat gezond is voor de mens en de aarde. Het gaat om grote thema’s waar veel over wordt nagedacht, maar die vaak voor individuele bedrijven best groot zijn. Ik geloof dat wij met Foodsquad hier een zinvolle bijdrage aan kunnen leveren door gezamenlijk op deze thema’s te innoveren. We willen overkoepelende thema’s als gezonde voeding, leefstijl en duurzaamheid samen met andere partijen oppakken. Ook met partijen die hier al mee bezig zijn, want laten we vooral ook kijken wat er al is en daar aansluiting bij zoeken. Dat zoeken naar nog meer allianties zal dan ook een van mijn eerste speerpunten zijn.” 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.