One of A Kind Technologies neemt Koat over

One of A Kind Technologies (OOAKT) neemt Koat B.V. over, een internationale machine- en systeemleverancier van interne transport- en material handling-systemen in de glastuinbouw.

Koat werd in 1992 opgericht als ‘Koppens Ontwikkeling en Aanvoer Techniek’. Het laatste decennium heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld onder leiding van Kees van Dam. Koat ontwikkelt, levert en integreert productieverwerkingslijnen en interne transportsystemen voor de glastuinbouwmarkt wereldwijd. Het heeft een ruime ervaring in het automatiseren van de material handling van vers geoogste gewassen en groenten zoals tomaten, komkommers en paprika's.

One of A Kind Technologies is een hightech scale-up in Eindhoven, Nederland gericht op Computer Vision & Robotics in de markten Agriculture, Food en Pharma. Met haar Crux Agribotics merk ontwikkelt en levert het innovatieve robotica voor de Agriculture (tuinbouw).

Geautomatiseerd sorteren en verpakken
Samen met Koat ontwikkelde het bedrijf SortiPack, een systeem voor het geautomatiseerd classificeren, sorteren en verpakken van tomaten en andere gewassen, waardoor telers hun productiviteit kunnen verhogen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid.

Beide bedrijven zien de toenemende vraag naar automatisering binnen de agrarische markt wereldwijd. Toenemende arbeidsschaarste, kosten en eisen voor flexibel oogsten, verpakken en verwerken, inclusief traceerbaarheid om voedselveiligheid te garanderen, zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategieën van de bedrijven.

Zo werkt One of A Kind Technologies aan een oogstrobot voor komkommers, zo vertelde Richard Vialle, COO van One of A Kind Technologies begin dit jaar nog. En is een inpaktrobot, ontwikkeld door Koat en Lenders Constructie, actief in de verpakkingsruimte bij komkommertelers J. en P. Crienen in Baarlo.

“Deze mijlpaalstap zal onze groei als speler in de markt van Vision & Robotics binnen het agrarische domein versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van One of A Kind Technologies. “Met SortiPack en onze robotica-roadmap van end-to-end handling van oogst tot verpakking, zijn we een van de koplopers die de waardeketens voor voedselverwerking vernieuwen. Met Koat die zich bij onze groep aansluit, kunnen we onze wederzijdse IP, klantenbasis en systemen benutten en onze klanten, partners en werknemers extra toegevoegde waarde en perspectief bieden.

We zullen blijven investeren in R&D en lokale verkoop en service in onze belangrijke markten. Nu de eerste SortiPack systemen met succes zijn verkocht, zullen we ook specifieke partners en agenten contracteren voor specifieke geografische markten om wereldwijde dekking te kunnen garanderen."

Kees van Dam blijft aan als directeur
Met de uitbreiding van Koat bestaat de One of A Kind Technologies-groep uit 125 ingenieurs en technici die actief zijn om haar technologie wereldwijd te leveren.

“Ik ben zeer tevreden, dat met name One of A Kind Technologies, een innovatief en toonaangevend hightech bedrijf, het potentieel van Koat ziet. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige groei van Koat door deze stap wordt gewaarborgd en dat Koat onmiddellijk zal bijdragen aan de resultaten van de groep ”, zegt Kees van Dam, voormalig eigenaar van Koat. Kees blijft in zijn functie als directeur van Koat en zal er samen met OOAKT Management voor zorgen dat de strategie van het bedrijf voor de komende jaren wordt gerealiseerd. 

Voor meer informatie:
One of A Kind Technologies
www.oneofakindtechnologies.nl
oneof@kindtechnologies.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.